Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, după calificarea în sferturile BCL: „Nu ne dorim să ne oprim aici”

Mihai Silvășan, după calificarea în sferturile BCL: „Nu ne dorim să ne oprim aici”

U-BT Cluj-Napoca a obținut o calificare istorică în sferturile de finală ale Basketball Champions League, după 85 la 74 marți seara (22.03) pe terenul lui Filou Oostende, în ultimul meci al Grupei K.

Victoria nu doar că le-a asigurat calificarea ardelenilor în Top 8, ci și prima poziție în grupă, astfel că vor beneficia de avantajul terenului propriu în seria eliminatorie din sferturi.

Campioana României o să-și afle adversarul din Top 8 în urma tragerii de sorți de vineri, 25 martie, până acum fiind sigure SIG Strasbourg și Tofas Bursa drept potențiali adversari, în timp ce din Grupa I oricare dintre MHP Ludwigsburg, Hapoel Holon și JDA Dijon poate termina pe locul secund. Toate calculele sunt AICI.

La finalul întâlnirii de la Oostende, Mihai Silvășan și-a lăudat echipa la conferința de presă, scoțând în evidență și nivelul reușitei atinse. Tehnicianul a spus că U-BT vrea să-și continue parcursul și nu dorește să se oprească în sferturi:

„Sunt foarte mândru de ce au realizat băieții în acest meci. Este o mare reușită pentru clubul nostru până acum. Venim din calificări, suntem o echipă care am câștigat trei meciuri în calificări, apoi am terminat prima grupă pe locul întâi. Iată că terminăm și acum pe primul loc. Este ceva extraordinar, băieții au arătat caracter atât în meciul de astăzi, cât și în celelalte partide. Am început extraordinar de bine, foarte motivați și am avut o zi excelentă în atac. În repriza a doua am început mai timid, nu am reușit să îi stopăm. În primele posesii au marcat la fiecare fază, ceea ce a dus la revenirea lor. Mă bucur că am fost puternici, am controlat meciul și am câștigat pe merit. Nu ne dorim să ne oprim aici, vrem să ne continuăm parcursul, iar de acum înainte ne gândim la jocurile viitoare. Fanii au fost senzaționali, au dominat o sală de 5.000 de oameni. Le mulțumim din suflet pentru prezență, au fost un mare plus. Le mulțumim și celor de acasă, i-am simțit aproape de noi.” , a declarat antrenorul, citat de u-bt.basketball.

Echipa ajunge înapoi acasă astăzi, 23 martie, în jurul orei 17.30, fanii fiind așteptați în număr mare la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca pentru a sărbători împreună cu jucătorii calificarea în sferturile de finală ale BCL.

*foto: championsleague.basketball

13 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Fata si reversul
    Este posibil ca aceasta ambitie a lui U de a merge mai departe, sa ii coste titlul anul asta, Voluntari pare capabila sa profite de slabiciunile (a se citi uzura) echipei, in urma unor partide de o dificultate exceptionala, tinand cont de nivelul campionatului nostru. Cu toate astea, ce frumos e sa stim ca mai urmeaza cel putin un meci cu o echipa de nivel european in BT Arena! Si, de ce nu, cel putin inca o victorie!

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • bela57 :

    Intrebare :
    Stie cineva daca pentru aceasta calificare ( si cele precedente ) clubul primeste ceva bani ? Ca daca campionatul va fi sacrificat, macar bani sa vina vina !

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022)
    • pipzn:

      re
      A fost un articole aici pe aceasta tema
      https://baschet.ro/articole/international/miza-financiara-pentru-u-bt-cluj-in-partida-cu-filou-oostende

      cu 2 ani în urmă (23.03.2022)
    • Benjamin:

      ...
      Ma gandeam la subiectul asta. 120k EURO e o suma mare incasata pt o echipa din Romania, dar
      daca stam sa calculam, pe langa deplasari (pana acum sunt 8 daca am numarat bine) nu stiu daca ramanem cu tare multi bani.

      cu 2 ani în urmă (23.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Eu as pune intrebarea asa :
      stie cineva pentru ce performanta ( primii 8 sau primii 4 etc) am avea asigurat loc in editia viitoare a GRUPELOR BCL ?
      Macar am sti daca e OK sa fim din nou Campioni de vara ! :))
      Eu sper sa cistigam Campionatul national ! M-am saturat de "competitia " verii ! De aici in colo aici ar trebui sa ne concentram ( in functie de intrebarea de mai sus) iar marele bonus ar fi un Final 4 BCL.
      HAIDE U !

      cu 2 ani în urmă (23.03.2022)
    Raspunde
  • Silvois :

    Nedumerire
    Intreb si eu, ca nestiutor ce sunt. Nu exista, ca la fotbal, acel sistem al coeficientului obtinut de o echipa in urma participarilor in cupele europene, care sa-i permita sa participe intr-o anumita competitie si la un anumit nivel al acelei competitii? Daca da, poate ca pentru asta merita sa tragi, chiar daca partea financiara nu este atat de atractiva. De asta se ocupa big brother!

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Silvois
      Există, dar nu știu după ce criterii se stabilește acel coeficient...

      cu 2 ani în urmă (24.03.2022)
    • Istrate David:

      Coeficient
      Hello. https://www.championsleague.basketball/21-22/club-ranking - aici este un club ranking și există și un country ranking. Din ce văd, U-BT e pe locul 27, însă nu știu dacă a fost updatat ranking-ul după Top 16. Cred că nu.

      De asemenea, văd că punctajele sunt făcute pe baza ultimelor trei sezoane, iar UBT nu prea are nimic în ultimele sezoane. În schimb, sezonul acesta are unul dintre cele mai bune punctaje. Rămâne de văzut dacă se schimbă ceva zilele următoare.

      cu 2 ani în urmă (24.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Puncte
      Comform modului de calcul, am avea 34 puncte in actualul sezon - locul 23 (https://www.championsleague.basketball/21-22/access-list-principles)

      Anul acesta au fost 28 echipe calificate direct, dar nu stiu dupa ce criterii. De ex Peristeri avea o pozitie f buna, dar nu a fost acceptata direct in grupe (3 direct in grupe). E drept era a 4-a formatie din Grecia (dupa clasamentul din campionatul Greciei de anul trecut), dar a 2 echipa dupa coeficientul BCL.
      In mod normal in functie de clasamentul pe tari (nr pct impartite la echipe participante - suntem locul 14) se aloca nr de echipe inscrise in competitie (nu am gasit insa o informatie clara legata de cate tari / si cate echipe trimit echipe in grupe), iar in functie de punctajul echipelor se stabilesc capii de serie la tragerea la sorti.

      Dar pentru participare trebuie sa castigi campionatul! Si sa speram ca dupa sezonul asta excelent, si cu coeficientul obtinut, sa fim direct in grupe anul viitor - altfel iti faci programul de pregatire/ echipa cand ai asigurata prezenta in grupe.

      cu 2 ani în urmă (24.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Undeva prin
      Regulamentul de organizare scrie ca organizotorul competitiei isi rezerva dreptul de a modifica criteriile de calificare. Acum cu scoaterea echipelor rusesti se creeaza niste locuri pe care organizatorii le pot distribui in alt mod ( de exemplu primele 4 sau 8 sau 16 clasate in actualul BCL sa nu participe la turul preliminar ). Din pacate ferebeul nu am vazut sa fie pe lista membrilor fondatori si sa aiba membru in Board. Ma gindeam ca in cazul in care nu exista posibilitate de calificare directa in grupe principale ( 32 echipe) nu ar fi cazul sa ne concentram pe Campionatul intern. Baietii sunt suficient de obositi si nu stiu daca si financiar nu ar fi mai bine sa se asigure pentru minim 80.000 euro la anul decit 20.000 in plus anul asta. ( locul 4 are 140.000 fata de 120.000 cit sunt asigurati acum ). Voluntariul este pe val si orice pas gresit din motive de oboseala sau accidentari ne-ar duce din nou in ingrata pozitie de campioni de vara. Nu stiu exact programul intern avind in vedere multimea de aminari, dar ar mai fi o varianta ca cel putin semifinala interna sa fie dupa 8 Mai. Ca parere strict personala, eu n-as risca TITLUL NATIONAL.
      Cu titlul si cu parcursul actual cred ca am fi direct in grupele principale. Iar la anul functie de buget ne putem gindi la mai mult( adica lot mult largit 8-10 straini). Daca ar exista varianta de calificare fara titlu ( ma indoiesc ) atunci s-ar putea forta Final 4 BCL. Dar mai sunt sortii de miine...

      cu 2 ani în urmă (24.03.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Final four BCL & titlul național
    Cred că este o oportunitate acum de a merge cât mai departe în BCL. Cred că jucătorii vor trage la maxim și nu cred că se gândește cineva din cadrul echipei la altceva decât maxim pe ambele fronturi. Vor lua pas cu pas și se poate atât BCL (final four și acolo orice se poate întâmpla (să visăm și să avem încredere)) cât și titlul național!
    Eu nu mă pot gândi altfel.
    Important este să fie toți din echipă sănătoși!

    Haide U!

    cu 2 ani în urmă (25.03.2022) Raspunde
  • YMCA fanb :

    De meciul asta cu Sandulache lider la puncte nu scrieti NIMIC????/
    https://www.youtube.com/watch?v=uA-vwoylAqc

    cu 2 ani în urmă (25.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Au anuntat
      ca nu mai scriu nimic despre baschetul feminin :)
      "Deci" tardiv...
      Altfel ar fi tipul clasic de meci care logic ar fi sa se rejoace. Asta nu mai este "faurie " ( adica prostie, n.b. Faur = metrul etalon al prostiei in arbitraj ) este furt pe fata.

      cu 2 ani în urmă (25.03.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!