Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, înainte de deplasarea la Oradea: „Va fi mai greu de câștigat decât aici”

Mihai Silvășan, înainte de deplasarea la Oradea: „Va fi mai greu de câștigat decât aici”

Marți, 15 iunie, U-BT Cluj-Napoca are șansa de a câștiga primul titlu național, după cel obținut în 2017. Pentru asta, formația pregătită de Mihai Silvășan trebuie să se impună în deplasare, pe terenul lui CSM CSU Oradea.

Iată ce a declarat antrenorul alb-negrilor înainte de plecarea spre Oradea:

Practic am avut o zi de pauză. Sâmbătă le-am dat liber și am avut un singur antrenament până la această oră – duminică seara. Băieții au părut foarte motivați și dornici să mergem la Oradea. Au părut concentrați, nu am văzut o lipsă de concentrare. Pe asta am insistat – să nu cumva să ne relaxăm pentru că nu am câștigat absolut nimic. Am câștigat două meciuri, am făcut un pas mare spre câștigarea titlului, însă nu l-am câștigat efectiv. Mai trebuie să luăm un meci pentru a se întâmpla acest lucru”, conform paginii de Facebook a lui U-BT.

Oficialii clubului bihorean au decis să joace cu sala plină, la fel ca în derby-urile jucate între cele două rivale în ultimii ani. Silvășan a vorbit despre acest aspect și a menționat detaliile la care jucătorii săi trebuie să fie atenți.

Este extrem de dificil să joci în sala de la Oradea când au publicul alături de ei. Va fi sala plină, probabil, însă noi trebuie să trecem și peste aceste lucruri. Evident, va fi mai greu de câștigat decât aici, la noi acasă, cu publicul nostru în spate. Dar, eu cred că avem un avantaj moral în fața lor, prin prisma celor două victorii. Sper să reușim să profităm de acest lucru și să câștigăm un meci acolo la Oradea. Repet, va fi foarte greu. Trebuie să fim extrem de preciși din punct de vedere al apărării și să fim extrem de puternici din punct de vedere mental.

Pentru a se califica în finală, U-Banca Transilvania s-a văzut nevoit să joace cinci meciuri cu CSO Voluntari, formație care a revenit de la 0-2. Întrebat dacă „studenții” au învățat ceva din experiența respectivă, Mihai Silvășan a răspuns astfel:

Vom vedea la ora meciurilor de la Oradea dacă am învățat ceva. Ideea e că jucăm cu o echipă foarte bună, o echipă care are mentalitate de învingător și, cu siguranță, nu vor ceda. Treaba noastră este să rămânem la fel de concentrați și să facem un meci foarte bun, mă repet, cel puțin din punct de vedere al apărării. Trebuie să fim extrem de preciși.

Meciul trei are loc marți, 15 iunie, de la ora 20, în direct la Digisport, Look Sport și FRBTV.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!