Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, înaintea meciului cu Lietkabelis: „Nu ne îngrijorează ultima lor victorie din EuroCup”

Mihai Silvășan, înaintea meciului cu Lietkabelis: „Nu ne îngrijorează ultima lor victorie din EuroCup”

U-BT Cluj-Napoca are în seara aceasta (31.01) un meci foarte important în vederea continuării luptei pentru calificarea în playoff-ul 7DAYS EuroCup, în BTarena sosind Lietkabelis Panevezys, formația care ocupă în momentul actual ultima poziție ce duce în faza eliminatorie din grupa A.

Mihai Silvășan a punctat importanța acestui duel la conferința de presă premergătoare jocului, antrenorul lui U-BT vorbind și despre situația lui Karel Guzman printre altele:

„Toată lumea știe că este un meci foarte important pentru noi, jucăm cu o echipă bună, cu care ne batem în mod direct pentru accederea în Play-Off. Nu este o partidă decisivă, deoarece mai sunt alte cinci jocuri, însă este o dispută importantă. Din punctul nostru de vedere, trebuie să ne concentrăm pe micile detalii pe care trebuie să le respectăm la antrenamente și la ora jocului. Nu putem să visăm la o victorie fără să știm ce avem de făcut. În ceea ce privește lotul, Karel Guzman a suferit o mică accidentare înaintea meciului cu Târgu Mureș. S-a antrenat aseară, însă nu la 100% din capacitate. Își dorește foarte mult să evolueze și sperăm să ne poată ajuta la ora meciului.”

Întrebat dacă este îngrijorat de ultimul rezultat al lituanienilor pe plan european, victoria cu JL Bourg, Silvășan a spus la ce detalii trebuie să fie atentă echipa sa:

„Nu ne îngrijorează ultima lor victorie din EuroCup. După cum am văzut până acum, oricând pot să apară rezultate surprinzătoare. Fiecare echipă poate să învingă acasă sau în deplasare. Noi trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru. Niciun meci nu seamănă cu celălalt și trebuie să avem grijă la recuperările lor ofensive. Sunt o formație puternică sub panou. De exemplu, în confruntarea tur au reușit 17 recuperări ofensive. Au jucători înalți și trebuie să îi oprim. La aceste aspecte trebuie să ne concentrăm, nu la o anumită victorie obținută, spre exemplu, cu Bourg. Am analizat și acel joc, bineînțeles, dar marți totul va fi diferit.”

Înaintea acestui duel din BTarena, clujenii sunt pe locul 9 cu 4-8 bilanț, iar Lietkabelis pe poziția a opta cu 5-8. În meciul tur s-au impus lituanienii cu 89 la 84.

Partida din această seară, 31 ianuarie, o să înceapă la ora 19.30 și o să fie în exclusivitate pe Prima Sport 2.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Bihor :

    decisiv
    silvasan incearca sa nu puna presiune, dar e evident ca meciul este ... sa zicem, aproape decisiv
    pentru a prinde locul 8 clujul trebuie sa depaseasca fie pe lietkabelis, fie pe brescia, care au cate o victorie in plus ... de alte echipe nu se mai poate apropia, urmatoarea ar fi bursaspor, care are 2 victorii in plus si e si clar mai puternica
    dintre cele 2, cel mai la indemana pare lietkabelis ... meciul direct e acasa, iar in cazul unei victorii la +6 ar fi la egalitate de victorii, dar ar avea avantajul intalnirilor directe ... in cazul in care pierde, clujul nu ii mai poate prinde, lituanienii ar fi in fata cu 2 victorii + rezultatele directe, deci ar trebui sa recupereze 3 victorii in ultimele 5 partide ramase, ceea ce e imposibil
    brescia poate fi depasita si ea, dar aici e mai greu, mi se par mai puternici si va urma meciul direct in italia ...
    dupa parerea mea, meciul asta e (aproape) decisiv, intrucat in cazul unei infrangeri, clujul e eliminat in proportie de 90%

    cu 1 an în urmă (31.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!