Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Indiferent ce probleme avem, trebuie să găsim soluții pentru a câștiga meciul cu Pitești”

Paul Olar

Paul Olar
14.10.2016

U-Banca Transilvania se duelează sâmbătă, pe teren propriu, cu BCM U Pitești. La fel ca în partida de la BC Mureș, pentru clujeni este posibil să absenteze Filip Adamovic, accidentat. De asemenea, Kyndall Dykes nu s-a antrenat la capacitate maximă în această săptămână, aspect recunoscut de Mihai Silvășan, într-o conferință de presă.

Mihai, cum vezi partida de sâmbătă, cu BCM U Pitești?

Ne așteaptă un meci foarte greu sâmbătă cu Piteștiul. Ei au o echipă incomodă, care mi-a demonstrate că poate juca foarte bine. Chiar și la Oradea, unde au pierdut la 10 puncte, au demonstrat că pot avea momente foarte bune. Noi trebuie să fim profesioniști, să ne facem treaba și indiferent ce probleme avem, să reușim să găsim soluții pentru a câștiga meciul. Trebuie să avem mentalitate de învingători și să intrăm cu intensitate.

Probleme medicale există?

Filip a primit o lovitură în gambă în meciul din Turcia și mai are nevoie de câteva zile de recuperare. Kyndall a avut o problemă din cauza alimentației, nu s-a antrenat joi, însă va reveni vineri la antrenamente și va fi apt pentru ora meciului. În rest, alte probleme noi nu sunt și sper să nici nu apară.

Vă așteaptă un program infernal, cu jocuri în FIBA Europe Cup...

Da, e un program normal pentru o echipă care joacă în cupele europene. A fost mai greu atunci când disputam calificările și jucam la două zile diferență plus drumurile. Avem 3-4 zile între meciuri, nu suntem singurii și nu ne plângem.

Cum ți se par adversarii din cupele europene?

Am apucat să mă uit la ei în mare. Echipa din Turcia pare cea mai puternică, pe cei din Cipru îi știm, însă sunt convins că vor arăta altă față în FIBA Europe Cup. Echipa din Kosovo are un antrenor pe care îl cunoaștem bine, au doi jucători care au evoluat în România, așa că la prima vedere ei par cei mai accesibili. Totuși, trebuie să dăm totul!

Ușak Sportif, fosta adversară din Champions League a trecut în etapa precedentă de Fenerbahce. I-ai fi crezut calabili de un asemenea rezultat?

La ei acasă se câștigă foarte greu. Au o echipă foarte bună, cel puțin din punct de vedere individual. Ați văzut, McKissic a marcat 30 de puncte împotriva Fenerului. Este o surpriză, însă acesta este sportul și cu atât mai mult mă bucur că din opt sferturi, noi am jucat în șapte de la egal la egal cu ei.

În meciul de la Târgu Mureș i-ai acordat minute bune lui Tudor Gheorghe. Ce poți să ne spui despre prestația sa?

Din punctul meu de vedere, el a jucat foarte bine. Mă bucur că i-am dat această șansă și că nu s-a văzut un minus în jocul echipei cât a fost el pe teren. S-a achitat foarte bine de sarcini, chiar dacă nu a ieșit în evidență statistic. A făcut exact ce a trebuit, s-a apărat foarte bine, deci sunt foarte mulțumit. Aștept în continuare evoluții din ce în ce mai bune de la el.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!