Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Le-am spus băieților că va urma cel mai important meci al sezonului”

Mihai Silvășan: „Le-am spus băieților că va urma cel mai important meci al sezonului”

U-BT Cluj-Napoca a obținut astăzi, 20 mai, prima victorie din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, reușind să se impună cu 80 la 70 în fața lui CSM CSU Oradea. Bucurându-se de susținerea a peste 9500 de suporteri, alb-negrii au condus în cea mai mare parte a jocului și scorul general în această serie a devenit 2-1 pentru roș-albaștri.

Iată ce a declarat Mihai Silvășan la finalul confruntării din BTarena:

Sunt foarte fericit pentru această victorie. Mental era un meci extrem de greu după cele două înfrângeri de la Oradea. Am intrat hotărâți și motivați să ne apărăm terenul propriu. Le-am spus băieților înaintea meciului de astăzi că va urma cel mai important meci al sezonului. L-am tratat ca atare. Acum le-am spus băieților că meciul de luni va fi cel mai important meci al sezonului. Trebuie să-l tratăm ca atare. Mă bucur că am spart gheața în această finală. Mă bucur că am luptat chiar dacă ei au stat mare parte din timp lângă noi. Am avut mentalitatea corectă, chiar dacă am comis multe greșeli (libere ratate, turnoveruri și greșeli pe care nu trebuia să le facem). Cu toate acestea, ne-am luptat la fiecare posesie pentru a câștiga. Cam asta a fost mentalitatea, e o finală. Acum toate gândurile ni se îndreaptă spre meciul de luni. Sper să ne recuperăm fizic.

Întrebat despre cât de important va fi publicul în duelul de luni, antrenorul clujenilor a spus următoarele:

E extrem de important. În toate momentele grele ne-au ajutat. Le-am spus băieților să aducă sala aproape de ei și asta nu se face decât prin dăruire exemplară, prin cum se aruncă după mingi, printr-o apărare bună și prin coșuri pe tranziție. Dacă fac asta, sala îi va aprecia.

De asemenea, Silvășan a vorbit și despre decizia de a-l introduce pe David Lăpuște în formația de start, jucător care a și deschis scorul în meciul al treilea al finalei.

Da, a deschis scorul. Joacă cu curaj. Faptul că am încredere să îl introduc pe teren este rodul muncii lui. E un băiat extrem de muncitor, care trebuie să se maturizeze din punct de vedere baschetbalistic. Însă cred eu că a avut o energie extrem de bună în meciul de azi. A pus presiune în apărare, a aruncat cu curaj la coș și cred că și-a făcut cu brio datoria și ne-a ajutat să câștigăm acest meci. Până acum l-am băgat în toate meciurile din finală, fie că a fost vorba de un minut, șapte sau opt minute.

Luni, 22 mai, de la ora 19:00, tot în BTarena, va avea loc jocul cu numărul 4 al seriei dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!