Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Nu ne dorim să arătăm ca o echipă învinsă sau scoasă din lupta pentru calificare”

Mihai Silvășan: „Nu ne dorim să arătăm ca o echipă învinsă sau scoasă din lupta pentru calificare”

U-BT Cluj-Napoca mai are de disputat patru meciuri în sezonul regulat al 7DAYS EuroCup, două dintre acestea fiind pe teren propriu. Miercuri, 8 martie, campioana României se va duela cu Bursaspor, finalista stagiunii 2021-2022 în această competiție europeană.

Iată ce a declarat Mihai Silvășan la conferința de presă organizată înaintea duelului de mâine (08.03):

Jucăm cu Bursaspor, o echipă puternică, finalista ediției de anul trecut. Din păcate pentru noi, șansele noastre de calificare în playoff-ul acestei competiții sunt extrem de mici. Mai există șanse teoretice, însă sunt extrem de mici. Ne dorim foarte mult să facem un meci bun. Cu siguranță nu ne dorim să arătăm ca o echipă învinsă sau scoasă din lupta pentru calificare. Asta le-am spus și băieților după meciul cu Voluntari, că urmează un joc important pentru noi, prin simplul fapt că avem șansa de a ne arăta caracterul, de a ne arăta valoarea așa cum suntem noi acum, în formula asta, să jucăm cu mândrie foarte mare și, evident, să ne dorim din tot sufletul victoria și să luptăm pentru a o obține.

Întrebat despre publicul clujean și dacă ar fi un cadou frumos pentru doamne și domnișoare o victorie în 8 martie, tehnicianul alb-negrilor a răspuns următoarele:

Dacă s-a nimerit să fie așa, în data de 8 martie, cu siguranță ne vom gândi și la asta. În primul rând, va fi un cadou frumos pentru toți suporterii. În al doilea rând, ar fi un cadou frumos pentru toate doamnele și domnișoarele prezente la meci, cu siguranță. E foarte important pentru noi să simțim că lumea ne susține și că ne încurajează, chiar dacă nu avem șanse decât teoretice pentru a accede mai departe. Îi așteptăm într-un număr cât mai mare să vadă un meci de calitate. Să nu uităm în ce competiție evoluăm. Au șansa de a vedea una din echipele puternice din această competiție. Le garantăm că ne vom lupta pentru victorie. Le garantăm că vom lăsa totul pe teren pentru a încerca să obținem această victorie, deci nu văd motive pentru a nu fi prezenți și a nu ne susține într-un număr cât mai mare.

Dave Dudzinski, fostul jucător al Stelei, a afirmat, în cadrul unui interviu exclusiv pentru baschet.ro, că dacă U-Banca Transilvania ar fi fost în cealaltă grupă, „s-ar fi calificat cu ușurință în playoff”. Iată ce a spus Silvășan în legătură cu acest subiect:

Putem face multe afirmații. Realitatea este că suntem în această grupă și că avem șanse mici de calificare mai departe. Îi mulțumim pentru vorbele frumoase. Cu siguranță, ne considerăm o echipă puternică, o echipă competitivă. Din păcate, am schimbat destul de mult pe parcursul acestui sezon, nu am avut continuitate în evoluție, nu am avut continuitate cu toți jucătorii pe care îi avem acum, de exemplu, în lot. Însă asta este situația. Nu cred că contează, dacă ne uităm în urmă și ne uităm cu regret. E important să învățăm din experiența acestui sezon, să ne bucurăm și să luptăm pentru victorie la fiecare din cele patru meciuri care au mai rămas și să mergem mai departe.

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și Bursaspor va putea fi urmărită, în direct, pe Prima Sport 2.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!