Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Primul meci este foarte important, ar fi foarte bine să începem cu victorie”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.10.2017

Mihai Silvășan, antrenorul campionilor en-titre de la U-BT Cluj-Napoca, se află în fața debutului într-un nou sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, debut care se va consemna cu un duel în propriul fief în compania formației BCM U FC Argeș Pitești. Prezent la conferința de presă premergătoare partidei, Silvă a vorbit despre planurile echipei în următoarea perioadă, dar și despre restul echipelor din LNBM, care ar putea fi contracandidatele lui U-BT la titlu în acest an. 

„Suntem responsabili și vrem să începem cu dreptul. Sezonul acesta este important pentru noi, responsabilitatea este mare după sezonul reușit pe care l-am avut. Primul meci este foarte important, ar fi foarte bine să începem cu victorie, cred eu că ne-am pregătit foarte bine în această săptămână, băieții au reacționat foarte bine după eliminarea din Champions League, au muncit foarte bine la antrenamente, au fost pozitivi și cred eu că am înțeles cu toții că la antrenamente contează foarte mult să ne îmbunătățim jocul, să fim o echipă, pentru că nu e ușor ca după trei-patru săptămâni de antrenamente împreună să formezi o echipă omogenă. În 18 octombrie este primul meci în FIBA EuropeCup, eu zic că avem o grupă interesantă. Cu trei campioane, noi, Lukoil Sofia și Dinamo Tblisi și așteptăm a patra echipă din grupă, Istanbul BBSK sau Khimik din Ucraina. Va fi cu siguranță grupă puternică.

 
Revenind la adversarii din întrecerea internă, am apucat să văd până acum pe Oradea și Steaua în cupele europene, cu unele echipe am jucat în amicale. Cred că va fi un campionat interesant, un campionat în care pot apărea surprize, cum ar fi Timișoara sau Craiova. Steaua și Oradea sunt echipe puternice, care au investit mult și care au așteptări mari, Sibiul poate fi sus, deci ne putem aștepta la un campionat echilibrat, in care fiecare echipă poate să câștige sau sa piardă cu oricine, mai puțin Dinamo, probabil”, a declarat Mihai Silvășan, citat de site-ul oficial al U-BT. 

Primul meci din sezonul 2017-2018 al LNBM, U-BT Cluj vs. BCM U Pitești, este programat azi de la ora 18:15, urmând să se dispute în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Prologul etapei de debut va fi transmis în direct de DigiSport 3. 

*Foto: Manases Sandor (u-bt.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!