Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Putem să ne calificăm în Top 8 și să beneficiem de avantajul terenului propriu”

Mihai Silvășan: „Putem să ne calificăm în Top 8 și să beneficiem de avantajul terenului propriu”

U-BT Cluj-Napoca joacă pe terenul lui Filou Oostende ultimul meci din faza Top 16 Basketball Champions League, duelul din Belgia fiind programat marți, 22 martie, de la ora 21.00. Întâlnirea va fi în direct, în exclusivitate, pe LookSport+.

Înaintea duelului decisiv pentru calificarea în sferturile de finală, Mihai Silvășan a participat la conferința de presă premergătoare partidei de la Oostende, organizată de clubul clujean. Antrenorul lui U-BT spune că formația sa se gândește doar la victorie:

„Va fi un meci greu și extrem de important din punct de vedere al rezultatului final. Toată lumea știe care sunt șansele și ce se poate întâmpla. Noi ne concentrăm să obținem victoria. Nu vorbim despre alte aspecte. Mentalitatea noastră este să mergem acolo, să încercăm să învingem și să obținem primul loc. Suntem bucuroși că există această șansă și trebuie să fim mândri de performanțele reușite până acum. Putem să ne calificăm în Top 8 și să beneficiem de avantajul terenului propriu. Trebuie să facem tot ce ține de noi să ne apropiem victoria marți.”

„Nu trebuie să ne gândim la ceea ce s-a întâmplat între Oostende și Unicaja”

Întrebat și despre deznodământul partidei de săptămâna trecută dintre Filou Oostende și Unicaja Malaga, duel pe care l-au câștigat belgienii și astfel păstrează șanse la calificare, Silvășan a adăugat următoarele:

„Oostende au un joc pe care nu-l prea schimbă. Au cam aceeași strategie privind apărarea la pick-and-roll, schimbările pe care le fac, ofensiva pe care aleg să o joace. Cu siguranță și-au dorit foarte mult victoria, s-au luptat pentru fiecare minge. Probabil trebuia să mă întrebați ce nu a avut Malaga, pentru că nu au arătat baschetul pe care l-au arătat aici împotriva noastră, au fost cu totul altă echipă. Însă asta este istorie. Nu trebuie să ne gândim la ceea ce s-a întâmplat în acel meci între cele două echipe, ci trebuie să ne gândim cum facem noi ca să câștigăm acel meci de la Oostende. Jucăm cu o echipă bună, care domină campionatul belgian de ani de zile, care joacă în grupele Basketball Champions League an de an. Au o echipă puternică, au un antrenor bun și își propun rezultate mărețe.”

U-BT a avut două partide în campionat săptămâna trecută, cu CSO Voluntari și CSM Galați. Ambele s-au jucat în BTarena și s-au terminat cu victoria campioanei României:

„Cu siguranță ne doream să avem meciuri înaintea duelului cu Oostende. Mă bucură atitudinea din cele două meciuri. Cel puțin în meciul cu Voluntari. Evident că la meciul cu Galați toată lumea era, probabil, cu gândul la meciul de marți cu Oostende, însă și acolo am făcut o treabă destul de bună, să rămânem concentrați și să câștigăm până la urmă, am jucat cu o echipă agresivă. Însă nu cred că acest lucru va face sau nu diferența, că am avut două meciuri înaintea duelului cu Oostende. Diferența o va face ceea ce facem noi pe teren marți.”

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!