Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „S-a văzut puțin presiunea unui prim joc în grupele BCL”

Mihai Silvășan: „S-a văzut puțin presiunea unui prim joc în grupele BCL”

După ce a ajuns în grupele BCL la capătul a trei tururi de calificare, U-BT Cluj-Napoca a reușit o nouă victorie. Alb-negrii au câștigat cu scorul de 66 la 60 în fața lui Darussafaka Istanbul și au obținut a opta victorie stagională.

Iată ce a declarat Mihai Silvășan la finalul meciului:

Un joc încâlcit din toate punctele de vedere, cu multe mingi pierdute, mai ales în primul sfert. Am avut nouă mingi pierdute, ceea ce este enorm de mult. Parcă am jucat cu frâna de mâna trasă. S-a văzut puțin presiunea unui prim joc în grupele Basketball Champions League. Însă, pe parcurs, ne-am revenit puțin și ne-am luptat mult mai bine. Am și avut câteva faze reușite în atac, dar cred eu că în acest meci apărarea a făcut diferența. Ne-am luptat foarte mult. Am reușit să învingem această echipă la recuperări, ceea ce nu este puțin lucru pentru că ei sunt una dintre echipele bune din Turcia în acest aspect al jocului. Ne dorim foarte mult să avem suporteri alături de noi, le mulțumim celor care au fost prezenți azi în tribune. Îi așteptăm și la meciurile următoare, atât din campionat, cât și din Basketball Champions League. Sper eu să vină într-un număr din ce în ce mai mare.

Întrebat dacă U-BT a obținut un rezultat istoric, antrenorul ardelenilor a răspuns următoarele:

Eu nu am să îl caracterizez în acest fel. Noi ne bucurăm că suntem aici. Noi ne dorim să ne calificăm din această grupă și asta le-am spus băieților încă de la început. Dacă ne mulțumim cu o singură victorie, cu siguranță nu vom reuși acest lucru. Vom lua fiecare meci în parte, ne vom bucura de baschetul care se joacă în Champions League, de echipele puternice de aici, însă cred eu că am demonstrat în acest meci că avem și noi un cuvânt de spus și că avem și noi șansele noastre la calificare.

Silvășan a vorbit despre decizia de a-l introduce pe Giordan Watson în locul lui Will Cherry și l-a lăudat pe baschetbalistul naturalizat. De asemenea, tehnicianul în vârstă de 36 de ani a avut cuvinte de laudă și la adresa lui Dustin Hogue.

La fel, Dustin Hogue a făcut primul antrenament sâmbătă. Însă, el nu are o pauză așa de lungă, el a evoluat la Atena. De atunci nu s-a mai antrenat normal și nu a mai jucat un meci oficial, dar se pare că, în ciuda tuturor relelor, am avut și puțin noroc. L-am avut pe Dustin apt pentru acest meci și cu un aport foarte important. A făcut opt recuperări, dintre care patru ofensive. Giordan Watson, fiind la 15-20% din capacitatea lui, ne-a dat 15 minute foarte bune.

Luând în considerare problemele de lot pe care le-a avut U-Banca Transilvania în actualul sezon, Mihai Silvășan a fost întrebat dacă atitudinea jucătorilor a fost cea care a dus la obținerea unor rezultate importante.

Cu siguranță. Avem în echipă niște jucători cu un caracter și o personalitate foarte puternică. Sunt niște învingători. Asta am vrut să facem: să creem o echipă învingătoare. Indiferent de problemele care apar, trebuie să găsim soluții. Adevărații învingători se văd în momentele grele și acești băieți au arătat până acum că sunt învingători. Bineînțeles, este doar începutul. Cred eu că am pornit bine, însă se pot întâmpla lucruri care să schimbe această situație. Deci trebuie să avem grijă să ne odihnim cum trebuie, să ne antrenăm, să pregătim fiecare meci, să luăm fiecare joc în parte și să încercăm să evoluăm din ce în ce mai bine. Cu siguranță nu suntem la 100% din potențial.

În următoarea etapă a Basketball Champions League, campioana României se va deplasa în Italia, pe terenul lui Happy Casa Brindisi. Meciul va avea loc în 18 octombrie.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!