Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan și Branko Cuic au fost suspendați după evenimentele de la Craiova

Mihai Silvășan și Branko Cuic au fost suspendați după evenimentele de la Craiova

Evenimentele cu scântei de la finalul partidei dintre SCM U Craiova și U-BT Cluj, terminată cu victoria oltenilor, scor 82-77, nu au rămas fără urmări. Astfel, atât Mihai Silvășan cât și Branko Cuic vor fi suspendați la următoarele partide ale lui U-BT.  

Mai exact, „Silva” va fi suspendat timp de trei etape, în timp ce Branko Cuic pentru două etape:  

„Astazi, 04.05.2021, s-a intrunit Comisia Centrala de Disciplina a Federatiei Romane de Baschet, legal constituita prin prezenta tuturor membrilor, in vederea solutionarii incidentului generat la data de 19.04.2021 de cei doi antrenori ai Clubului ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (Mihai Silvasan – Antrenor Principal si Branko Cuic – Antrenor Secund), in timpul meciului SCMU Craiova - ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, in cadrul Turneului XII al Ligii Nationale de Baschet Masculin. 

Comisia Centrala de Disciplina a Federației Romane de Baschet, in urma analizării documentelor dispune: 
1. Sanctionarea Antrenorului Principal al ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, dl. Mihai Silvasan, cu 3 (trei) etape de suspendare si penalitate sportiva de 500 Euro, conform articolului 12.1.1. litera b) din Regulamentul de Disciplina; 

2. Sanctionarea Antrenorului Secund al ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, dl. Branko Cuic, cu 2 (două) etape de suspendare si penalitate sportiva de 300 Euro, conform articolului 12.1.1. litera d) din Regulamentul de Disciplina; 

3. Sanctionarea ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca cu Avertisment, sens in care i se va atrage atentia asupra obligatiei de a lua masurile necesare si a se asigura ca reprezentantii sai (jucători, oficiali, suporteri etc.) au o conduita decenta si ca vor respecta regulile de fairplay prevăzute de regulamentele aplicabile, astfel incat sa nu mai apara in viitor incidente similare celui creat la data de 19.04.2021, conform art. 5.1. și 8.4. din Regulamentul de Disciplina.” 

Reamintim că Mihai Silvășan a fost eliminat de pe teren în timpul ultimului sfert, după mai multe reproșuri la adresa brigăzii de arbitri, în timp ce Branko Cuic a reproșat în termeni duri felul în care gazdele turneului au organizat competiția.  

Absențele celor doi nu se vor resimți și în clasament, întrucât U-BT Cluj deja și-a adjudecat primul loc în clasamentul sezonului regulat LNBM iar suspendările vor intra în vigoare în cadrul turneului 14 al Ligii Naționale, ultimul din sezonul regulat.  

În schimb, Mihai Silvășan nu va fi pe bancă la primul meci din playoff, în care U-BT va juca împotriva locului 8 din sezonul regulat. 

*foto: Mircea Roșca / sportpictures.eu 

8 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    Alaturi de alte probleme legate de accidentari in lot, "U" primeste un "ajutor" in a scuza eventualele infrangeri si meciuri proaste. Sunt curios cine va sta pe banca la urmatoarele doua meciuri.

    Altfel, undeva trebuia sa se traga o linie privind comportamentul nesportiv. Ramane de vazut ce va mai fi.

    cu 2 ani în urmă (05.05.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Dule
    Ar fi o miscare faina sa stea Dule. #numazic

    cu 2 ani în urmă (05.05.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Bobo
    nu mai e secund?

    cu 2 ani în urmă (05.05.2021)
    • pipzn:

      re
      O fi, dar pare mai degraba ca este strict ca titulatura atat timp cat la toate meciurile de acasa sau daca mai era in sala si d-nul Vujošević, d-nul PIntea statea langa acesta din urma. Iar la celelalte meciuri (e drept ca nu mi-am facut un scop in a urmari acest aspect, poate au fost si exceptii) pe d-nul Silvasan l-am vazut discutand doar cu d-nul Cuic.

      Altfel sper ca aceste sanctiuni sa fie o lectie buna si insusita.

      cu 2 ani în urmă (05.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nu va fi nici o lectie
      e vorba de personalitate (coleric-isteric) si de caracter (lipsa de). va fi o perioada de ””abstinenta dar fondul e acelasi si va iesi la iveala mai devreme sau mai tarziu.

      Zice bine R Razvan, si mie mi s-a parut decent Bobo ca principal. Poate un pic moale dar au mai trecut si anii peste el si e si doar pentru cateva partide deci nu ar trebui sa fie asa mare presiunea. Poate chiar iese ceva bun din situatia asta...Pe Dule nu il vad in stare sa ””conduca un meci.

      cu 2 ani în urmă (05.05.2021)
    Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    Frumos ii sta marelui antrenor. Dacă îmi amintesc bine, în anii de trista amintire, Iacobescu mai era scos asa din sala.
    Nicio pierdere, cu el pe banca sau fără, tot aia e. Poate chiar va fi mai bine.
    Eu știu ca Bobo e secund, probabil el va sta.

    cu 2 ani în urmă (05.05.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    sanctiuni
    Daca pentru Silvasan e mai mult decat meritata - poate isi mai baga mintile [ reactiile ] in cap, nu inteleg sanctiunea data lui Cuic. Nici Cuia nu e calmul intruchipat pe banca - poate a avut si el reactii in timpul meciului, dar atunci de ce nu a fost sanctionat si el? Iar daca suspendarea e data doar pt "declaratiile" de dupa, atunci e grav. Acum astept sa vad cum evolum cu Bobo pe banca - miemi-a placut perioada in care a fost el principal, chiar daca a avut mici probleme in a se impune in vestiar.

    cu 2 ani în urmă (05.05.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Radovan Tesla :

    Este o vorbă...
    Este o vorbă pe Cris, vorba pe care M. Silvasan a putut să o vadă pe un baner al galeriei...: " Silva face spume" . Exact asta face și berea asta făcea și el.

    cu 2 ani în urmă (07.05.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!