Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan și Patrick Richard, mulțumiți după succesul cu CSU Sibiu

Mihai Silvășan și Patrick Richard, mulțumiți după succesul cu CSU Sibiu

U-BT Cluj-Napoca a obținut miercuri, 4 ianuarie, cea de-a 11-a victorie stagională, impunându-se fără probleme pe terenul rivalei BC CSU Sibiu: 88-67. Cu excepția primului minut, oaspeții au condus în permanență, reușind să adune 23 de pase decisive.

Mihai Silvășan, antrenorul campioanei en-titre, s-a arătat mulțumit de prestația formației sale, care s-a văzut nevoită să evolueze fără Karel Guzman și Stefan Bircevic:

„A fost un meci pe care l-am controlat. Îmi felicit echipa pentru atitudinea avută. Știam că nu ne va așteapta un joc ușor dacă nu tratam totul cu seriozitate. Pe de altă parte, știam ce atmosferă ne așteaptă în sală. Am jucat și am antrenat în peste 30 de meciuri ca adversar aici, deci mă așteptam ca sala să fie plină, cu suporteri care să pună presiune pe adversar. Am făcut față foarte bine, am reușit să avem un început foarte bun datorită apărării. Am marcat coșuri ușoare pe contra-atac, mingea a mers bine, totalizând 23 de pase decisive. Evident au existat probleme la recuperări din cauza absențelor din lot, însă băieții au compensat aceste minusuri. Trebuie să continuăm să avem aceeași mentalitate”, a declarat Silvășan, conform u-bt.basketball.

De asemenea, Patrick Richard, căpitanul alb-negrilor, a vorbit și el despre disputa cu CSU Sibiu.

Am avut câțiva jucători lipsă, însă am abordat partida așa cum trebuie. Asta ne-a transmis antrenorul în permanență. Ne-am axat în special pe defensivă, chiar dacă în atac am marcat foarte bine. Dacă faci o treabă bună în apărare, atunci lucrurile îți vor ieși în atac. Am reușit să îi limităm pe sibieni și am obținut o victorie. Trebuie să ne folosim de fiecare antrenament și de fiecare joc pentru a fi mai buni. Avem nevoie de consistență. Dacă vom continua pe acest drum, veți mai vedea succese importante în EuroCup și victorii numeroase în Liga Națională.

Datorită acestui rezultat, U-Banca Transilvania și-a consolidat prima poziție în conferința A, înaintea confruntării cu CSM Ploiești de sâmbătă, 7 ianuarie.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!