Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan va fi cel ce o va conduce pe U-BT Cluj-Napoca în timpul meciurilor

Mihai Silvășan va fi cel ce o va conduce pe U-BT Cluj-Napoca în timpul meciurilor

În această vară, prima mutare efectuată de U-Banca Transilvania a fost aducerea lui Dusko Vujosevic pe banca tehnică. Acesta este unul dintre cei mai buni antrenori europeni din istorie, fiind și o legendă a clubului Partizan Belgrad.

Cu siguranță, venirea lui Vujosevic la Cluj-Napoca este un eveniment important pentru baschetul românesc. În același timp, în mediul baschetbalistic, sunt binecunoscute problemele de sănătate cu care se confruntă tehnicianul sârb. Prin urmare, acesta nu va putea să o conducă pe U-BT Cluj-Napoca în timpul meciurilor.

Anunțul a fost făcut de Branko Cuic, în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 13 septembrie, la BTarena.

Cea mai importantă modificare s-a produs în staff-ul tehnic al echipei. Noi suntem foarte mândri și bucuroși că am reușit să aducem lângă noi un nume uriaș al baschetului european, domnul Dusko Vujosevic. Nu prea sunt multe lucruri de spus, toată lumea îl știe, e foarte cunoscut. Domnul Vujosevic a început acum mai bine de o lună să lucreze cu echipa și staff-ul. Sigur, aducerea lui Vujosevic este încă o dovadă că clubul U-Banca Transilvania rămâne una din formațiile care dorește cu orice preț ca baschetul românesc să evolueze.

Acum, munca domnului Vujosevic are mai multe părți. El va coordona toată linia sportivă a clubului, unde anul trecut am reușit o performanță istorică: trei echipe de juniori au ieșit campioane ale României și una a fost vicecampioană. Domnul Vujosevic coordonează secția de juniori, dar conduce și toate antrenamentele echipei de seniori, după programul lui, formând o echipă foarte puternică cu secundul lui, Mihai Silvășan. Totuși, din cauza stării lui, meciurile vor fi conduse de Silvășan iar „Dule” îl va consulta în luarea deciziilor.”

Dusko Vujosevic a luat și el cuvântul și a declarat că are mare încredere în Mihai Silvășan și în potențialul acestuia.

Când am venit aici eu am fost conștient de starea mea de sănătate și am zis că eu nu pot să conduc meciurile. Voi sta câteodată pe bancă, dar fără să particip la conducerea meciului. S-a luat decizia ca Silvășan să fie omul care va conduce echipa în timpul partidelor. După o lună de muncă împreună cu el, sunt chiar foarte satisfăcut. Pe lânga asta, scopul meu, ca antrenor experimentat, este să îl ajut pe Silvășan să devină un antrenor extraordinar, pentru că eu am recunoscut talent în el. El a fost căpitanul lui U-BT Cluj-Napoca și al echipei naționale și a arătat loialitate chiar și în vremurile când situația nu era foarte bună. Silvășan înțelege baschetul, nu doar ca jucător, ci și ca antrenor. A arătat mare ambiție să învețe și să muncească. Cer de la voi și de la fani să înțelegeți că noi suntem o echipă, o simbioză și împreună să primim și laudele, și criticile.”

Mihai Silvășan s-a arătat mulțumitor pentru oportunitatea pe care o are de a lucra cu un antrenor de talia lui Dusko Vujosevic.

În primul rând, vreau să mulțumesc clubului și domnului Vujosevic că m-au acceptat, în această formulă, în această echipă. Pentru mine, nu era foarte mult de gândit când mi s-a propus treaba asta. Adică, ca antrenor tânăr, nici nu trebuie să-ți pui un semn de întrebare când ți se propune să fii ceva, orice pe lângă un nume ca domnul Vujosevic. Cu atât cu cât voi avea oportunitatea să conduc și meciurile în continuare. Experiența domnului Vujosevic este enormă și cred că prezența lui în România și în Cluj este extrem de benefică pentru absolut tot baschetul românesc. Pentru mine, pot să spun că a dat norocul peste mine, indiferent de statutul meu din ultimii trei ani, când am fost antrenor principal. E o onoare și o mândrie că pot să fac parte dintr-un staff care îl are ca lider pe domnul Vujosevic. Bineînțeles, responsabilitatea este mare din partea noastră. Știți foarte bine care sunt obiectivele clubului în fiecare an. Cu atât mai mult, prezența domnului Vujosevic ne face să credem și să sperăm la obținerea tuturor trofeelor care sunt puse în joc. Mă refer la campionat, Cupa României, cât și la o prezență cât mai lungă în cupele europene.”

Așadar, Mihai Silvășan revine pe banca Clujului, iar primul meci va avea loc mâine, 14 septembrie, la turneul „League of the 4”. Adversara lui U-BT Cluj-Napoca este Fenerbahce Istanbul, formație ce va fi condusă de pe bancă de legendarul Zeljko Obradovic, un prieten bun de-ai lui Dusko Vujosevic.

*foto: u-bt.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    nici o surpriza
    Cum s-a anuntat venirea lui Dyusko Vuiosevic, mi-am zis, in sfarsit vine un antrenor valoros si scapam de istericul Silva . Apoi dupa ce s-a anuntat ca Silva face parte din staf, am si scris imediat pe TB, ca tot Silva va fi seful, aspect intarit si de pastrarea lui Calnicenco . Azi se confirma oficial previziunea mea ( desigur si a altor colegi ), asa ca ramane ce a fost, cu un ambalaj ce-i drept scump si valoros . Lotul poate-i mai bun ca-n sezonul trecut, strict prin prisma strainilor, la autohtoni stam mult mai prost, au plecat Vlad si Torok si n-a venit nici un senior . In concluzie, dupa bucuriile de inceput de vara, m-am cam dezumflat, cu Silva tot pricipal nu vad cum sa biruim asa cum indica cei trei vorbitori de la conf de presa, omu ne-a aratat ce stie si ce face in ultimele sezoane, doar competenta si echilibrul pedagogic nu pica din cer !

    cu 4 ani în urmă (14.09.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca U92 :

    Super tare!
    Un OM care si-a dedicat toata tineretea unei singure iubiri, chiar merita asta. Eu nu am spus, dar ma gandeam, ca cel mai frumos cadou pt el, dupa demisia lui, sa fie format pe banii clubului si pe urma reintors. Super fericit de aceasta mutare. U4Ever.

    cu 4 ani în urmă (14.09.2019) Raspunde
  • uplifter :

    :(
    Felicitări colegilor care au prevazut aceasta strategie. Eu din naivitatea mea nu am văzut-o sau poate nu am putut s-o vad. Ce început de weekend de coșmar!

    cu 4 ani în urmă (14.09.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!