Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Milos Bojovic - primul meci la Sibiu, în calitate de adversar al lui CSU

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
01.02.2016

Confruntarea dintre CSU Atlassib Sibiu și CS Phoenix Galați, de sâmbătă seara, a avut o încărcătură emoțională deosebită pentru Milos Bojovic, fost jucător al formației de pe malul Cibinului, legitimat în prezent la echipa gălățeană. Ex-sibianul a fost primit cu brațele deschise în sala unde a jucat în perioada 2013-2015, timp în care a avut medii statistice impresionante, fiind, o bună bucată de vreme, cel mai bun marcator al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Căpitanul echipei în sezonul 2014-2015, Bojovic s-a despărțit de CSU Sibiu la finele stagiunii trecute, continuând și sezonul acesta în primul eșalon din România, la nou-promovata CS Phoenix Galați.  

Total Baschet a vorbit cu fundașul sârb, imediat după înfrângerea suferită de echipa sa în overtime cu CSU Sibiu: 85-80. Milos Bojovic a mărturisit că i-a fost extrem de greu să joace la Sibiu, în postura de adversar al echipei la care a evoluat timp de doi ani, însă s-a declarat bucuros pentru jocul bun reușit de clubul la care activează. Milos a fost principalul marcator al lui Phoenix în partida cu CSU Sibiu, reușind să înscrie 22 de puncte în cele 39:20 de minute petrecute pe pachet. La finele partidei, așa cum obișnuia la fiecare meci disputat în Sala Transilvania, Bojovic a mers și a bătut palma cu suporterii Sibiului. 

 

Milos, este primul meci pe care îl joci la Sibiu, în calitate de adversar al echipei la care ai activat în ultimele două sezoane. Cum a fost revenirea „acasă”?

Atmosfera a fost bună, ca de obicei, și mi-a fost foarte greu să joc la Sibiu. Sunt bucuros că Sibiul a făcut un meci bun în această seară (n.r. sâmbătă), un meci interesant. Bineînțeles, e întotdeauna o plăcere să revin aici, dar a fost greu să joc. Am amintiri foarte frumoase de aici... 

 

Ce părere ai despre fosta ta echipă? CSU Sibiu a făcut un sezon bun până acum... 

Sunt bucuros. Joacă bine, au o echipă foarte bună. Atmosfera de aici e foarte bună. Știu cum e să ai 2.000 de oameni sau mai mulți care să te conducă din spate, e frumos să joci aici.

 

Phoenix a fost extrem de arțăgoasă în această partidă. Cât pe ce să plecați cu o victorie acasă...

Da, sunt bucuros că echipa mea a jucat bine, am avut o mare șansă să câștigăm, dar Sibiul a ieșit victorios.


Ți-ar plăcea să revii cândva la CSU Sibiu? 

Nu știu. Nu mă gândesc la asta. Mă concentrez asupra echipei mele, Phoenix. Astăzi am făcut unul dintre cele mai bune jocuri ale noastre. Să joci bine aici, acasă la ei.. cred că acesta a fost unul dintre cele mai grele meciuri pentru ei, la Sibiu, și ar trebui să fim mândri de noi.


Milos Bojovic a evoluat în 51 de partide în campionat și în 7 în Cupa României în maioul lui CSU Sibiu, totalizând 1155 de puncte. În ediția de campionat 2014-2015, Bojovic a înscris 459 puncte în 23 de partide, având medii de 20 de puncte, 4.7 recuperări, 2.9 pase decisive, 2.1 intercepții. 

Unul dintre cei mai buni marcatori ai Ligii Naționale pe parcursul ultimelor două sezoane, Milos Bojovic evoluează în prezent pentru CS Phoenix Galați. Baschetbalistul de origine sârbă a jucat în toate cele 18 partide disputate de Phoenix Galați în LNBM, contabilizând medii de 14.4 puncte, 4.9 recuperări, 3.1 pase decisive pentru un indice al eficienței de 11.8. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Milos este un sportiv de-o inalta tinuta, care nu a trădat acest sport. Cum sa nu fie iubit un astfel de sportiv,pe lîngă talent, el avînd si un mare caracter. Sunt convins ca daca s-ar întoarce la Sibiu -si bine ar fi- ar fi un mare cîstig,si ar fi extrem de bine primit. Nu cred ca a fost cea mai buna hotărîre, atunci cînd sa renuntat la el,el fiind peste cîțiva jucători actuali. Publicul sibian s-ar bucura sa-l poată aplauda din nou. Nu se stie niciodată....?! Mult succes Milos Bojovic !!!

    cu 8 ani în urmă (02.02.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    Milos
    Normal ca noi l-am vrea inapoi....cred ca totul depinde de Dan si de Kevin!

    cu 8 ani în urmă (02.02.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    parere
    cu Bojovic in echipa, Sibiul statea chiar mai bine sezonul asta.....si asta e o evidenta :D

    cu 8 ani în urmă (02.02.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pe foaie da, ca echipa per total nu as fi asa de sigur. Adica sa joci in acelasi timp cu Calota, Hardy si Bojovic si inca vreaun american...atunci care o prinde o aresteaza si ramane Lalovic in postura de pasator. Nu se stie niciodata asta ii drept, dar ultima perioada la Sibiu eu cat am vazut, Milos a fost de un individualism absolut feroce

      cu 8 ani în urmă (02.02.2016)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      pai
      adevarul e ca in ultima perioada de timp la Sibiu, Bojovic nu prea avea coechipieri si atunci juca singur, din cate retin eu!

      cu 8 ani în urmă (02.02.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Eh partial adevarat, dar nu cred ca acum Sibiul are o jucatori mai buni decat in multe moment cand Bojovic era acolo, ci doar o echipa mai buna. Adica pt mien in afara de Lalo, Hardy, Calota si Mihajlovic restul sunt cu zile bune si zile rele si unii sunt jucatori care doar ajuta si nimic mai mult(gen Paul sau Harrison). Bojovic e genul lui Jovanovic, te poate duce pana la castigare de trofee, dra te poate ingropa total in foarte multe meciuri. Mai ales daca nu reusesc colegii si antrenorul sa il mai domoleasca atunci el joaca 5 pozitii si meciul devine al lui.

      cu 8 ani în urmă (03.02.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!