Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mircea Cristescu: „Cum să faci planuri când nu știi nimic?”

Mircea Cristescu: „Cum să faci planuri când nu știi nimic?”

Ministerul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat recent o listă de măsuri care ar face posibilă reluarea cantonamentelor pentru sportivii profesioniști. Toate aceste condiții sunt însă considerate idealiste de către Mircea Cristescu, managerul general al lui U-BT Cluj.  

Într-un interviu acordat news.ro, Cristescu susține că sunt șasnse foarte mari ca întrecerile de baschet să nu se mai reia:

”Timpul nu ne mai permite să reluăm/continuăm. Sigur că va urma o decizie oficială a federaţiei. Restricţiile dispar încet în societatea noastră, dar noi nu ştim, nu ne spune nimeni ce avem de făcut. Baschet în acest sezon nu cred că se va mai juca nici la noi, nici în Europa. Nu ştim când vom putea relua, nu pentru acest sezon, pentru viitorul măcar”.

Cristescu susține că noile reglementări impuse de Ministerul Tineretului și Sportului se adresează în principal sportivilor care se pregătesc pentru olimpiadă și nu pot fi respectate în niciun caz de echipele din baschetul românesc:

„Mi se pare că ceea ce s-a comunicat pentru sportul românesc este doar pentru loturile naţionale, pentru cei care vor avea calificări la Jocurile Olimpice. Cluburile normale din România nu sunt Barcelona, Real Madrid sau Bayern, nu au fonduri nelimitate şi la dispoziţie cum vor. Nu există infrastructura şi condiţiile cerute în acest moment, ca să nu mai vorbim despre câte cluburi trăiesc din banii statului. Sperăm să se revină cu o rectificare, pentru că altfel nu vor mai exista loturi naţionale în viitor. Ele îşi iau sportivii de la cluburi, mă refer strict la sporturile de echipă, nu la cele individuale, unde sunt cu totul alte condiţii şi sunt permise altfel antrenamentele. Ca să nu mai vorbim de faptul că vor fi o grămadă de şomeri. Când nu te poţi antrena, nu-ţi poţi face meseria, cam acolo ajungi! Se iese din starea de urgenţă, dar cluburile private, atâtea câte sunt şi fac eforturi pentru rezultate în cupe europene, nu vor avea de unde face rost de bani. Acolo sunt sportivi de valoare, de loturi naţionale, însă dacă ajung şomeri, încet se va contribui la dărâmarea sportului românesc. Pentru un sportiv tânăr ar putea fi final de carieră!”

 Cât despre planurile pentru sezonul viitor, Cristescu a spus că:

„Ne dorim să ne reunim, ca în fiecare an, la 1 august. Doar că trebuie să ştii ce buget ai, cu ce echipă, dacă vei merge în cupe europene, când te înscrii, iar toate acestea depind în primul rând de decizia FR Baschet privind încheierea acestui sezon, apoi de prevederile FIBA pentru următorul şi tot aşa. Sunt prea multe necunoscute! Asta, de fapt, ne omoară: incertitudinea! Cum să faci planuri când nu ştii nimic?"

Reamintim faptul că meciurile din Liga Națională de Baschet Masculin au fost suspendate pe 9 martie. Președintele FRB, Horia Păun, a declarat în exclusivitate pentru baschet.ro faptul că este „greu de crezut” că sezonul actual din LNBM poate fi reluat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!