Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mircea Vulc, despre capitolul Miodrag Perisic: „Nu s-a stricat cu nimic relaţia dintre noi doi”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
25.01.2016

După un sezon 2014-2015 dezamăgitor, CSU Atlassib Sibiu a pus piciorul în prag și și-a schimbat fața aproape de la zero. Anul trecut, în martie, pleca Miodrag Perisic, după un bilanț negativ de 9 victorii și 10 înfrângeri, iar pe banca lui CSU trecea secundul Cătălin Vulc. La scurt timp însă, postul de tehnician al lui CSU Sibiu i-a fost oferit lui Dan Fleșeriu, sibianul cu 19 ani de antrenorat la activ, care se întorcea în orașul natal cu speranțe, și în care conducerea clubului își pusese toată nădejdea. Până acum, lucrurile au decurs foarte bine pentru formația galben-albastră, CSU Sibiu având mari șanse să termine sezonul regulat pe unul dintre primele șase locuri.

În aceeași perioadă, ca urmare a situației dificile prin care trecea CSU Sibiu, Mircea Vulc a decis să se retragă de la conducerea echipei. La aproape un an de la luarea deciziei, Mircea Vulc a vorbit într-un interviu pentru presa locală, printre altele, despre plecarea lui Miodrag Perisic, cu care mărturisește că a rămas în aceleași relații, dar și despre LeRoy Hurd, americanul transferat de CSU Sibiu în decembrie 2014, care, potrivit fostului director al clubului, a „stricat” jocul echipei.

Total Baschet vă oferă o parte din interviul pe care Mircea Vulc l-a acordat publicației sibiene Turnul Sfatului:

Cât de grea a fost decizia de a vă retrage? Anunţul a fost surprinzător, pentru cӑ nu era prima datӑ când suporterii v-au cerut demisia…

Nu știu dacӑ a surprins sau nu. Mulţi suporteri erau fost nemulţumiţi de mine. Deși a rӑmas așa un foarte mare semn de întrebare: dacӑ ieșeam campioni, nu zicea nimeni cӑ datoritӑ mie s-a luat campionatul. Anul trecut n-am fӑcut altceva decât sӑ-i aduc lui Misa (n.r. Miodrag Perisic) ce jucӑtori și-a dorit. A fost o greșealӑ mare când l-a adus pe Hurd, care a stricat jocul echipei, dupӑ ce am fӑcut un tur foarte bun. Apoi el a ţinut neapӑrat sӑ-l aducӑ și pe Ceskovic, care nu a jucat foarte bine, și echipa s-a stricat. El a plecat și am vӑzut cӑ pentru unii eram vinovat pentru jocul echipei. Era doar treaba antrenorului…

Dar în ce mod strica echipa Hurd, ce fӑcea el mai exact?

Când existӑ un tot în care merge foarte bine, când intrӑ ceva înӑuntru, ceva nu mai merge, începe sӑ scârţâie. Era un jucӑtor bun, dar el juca doar pentru el, pentru statisticile lui, și era un tip cu mare personalitate care i-a pus în umbrӑ pe ceilalţi. La noi totul era foarte bine stabilit: Bojovic care era liderul clar, mai era “Kevin” Calotӑ. Echipa era fӑcutӑ. Practic doar de poziţia patru Misa era nemulţumit, iar în locul acela și-a dorit sӑ-l aducӑ pe Hurd. L-a adus și din pӑcate acolo s-a stricat totul. Apoi el a dat bir cu fugiţii… Și am auzit cӑ eu l-aș fi dat afarӑ. Nici vorbӑ, eu am vrut sӑ rӑmânӑ. Perisic mai avea contract și anul acesta. Asta este.

Din afarӑ se simţea cӑ Perisic pierduse vestiarul…

Exact asta și era. Hurd era jucӑtorul lui, el l-a avut în Liban. Știi cum a fost: eu de când n-am mai fost antrenor, n-am mai adus jucӑtori. Fiecare și-a adus jucӑtorii proprii. Normal cӑ dacӑ cineva mӑ întreba, cum a fost și acum cu Dan (n.r. Dan Fleșeriu), îi recomandam sӑ facӑ anumite schimbӑri. El și-a adus toţi jucӑtorii, în limita bugetului disponibil. I-am dat și eu sfaturi, pentru cӑ unii erau foarte slabi… ceea ce s-a și vӑzut. Eu i l-am recomandat pe Lalovic (n.r. Boris Lalovic), mie mi-a plӑcut mereu foarte mult, pe Harrisson, care a mai jucat la noi și știam ce poate, pe Igor (n.r. Igor Mijajovic). Dar, repet, niciodatӑ eu nu i-am impus unui antrenor sӑ ia un jucӑtor sau altul. Pentru cӑ e normal ca antrenorul sӑ-și aducӑ jucӑtorii, are niște idei în cap. Însӑ dacӑ cumva greşește, jucӑtorii trebuie schimbaţi. Noroc cӑ ne-am mișcat repede și am schimbat înainte de a fi legitimaţi, pentru cӑ mai trebuia sӑ plӑteascӑ taxe la Federaţie.

Relaţia cu Miodrag Perisic a avut de suferit dupӑ acele întâmplӑri?

Deloc, el acum m-a chemat în Liban. A zis cӑ are nevoie de un director tehnic (râde). Nu s-a stricat cu nimic relaţia dintre noi doi. Atunci m-a deranjat cӑ a plecat. I-am zis “Mӑi bӑiatule, stai aici!”. Nu i-am zis cӑ îl dau afarӑ, nu i-am spus absolut nimic. Am avut discuţii, dimpotrivӑ, în Consiliul de Administraţie, ca sӑ îl lӑsӑm pânӑ la final, pentru cӑ noi am avut șanse de play-off pânӑ la sfârșit.

Dar, totuși, cum şi-a motivat plecarea?

A zis cӑ nu e în stare sӑ ducӑ echipa în play-off. Însӑ, exact cum ai sesizat și tu, probabil cӑ și el a observat cӑ echipa nu mai rӑspunde la comenzile lui. Repet, nu vreau sӑ zic cӑ Hurd nu era un jucӑtor bun, dar nu s-a potrivit în echipa noastrӑ. Știi cum e, când un organ este respins de organism, așa s-a întâmplat și cu el. Echipa nu avea mare valoare, dar formaţia mergea. Exact ca și acum. Nu putem spune cӑ avem niște valori individuale ieșite din comun. Mai sunt… nu putem sӑ spunem cӑ Lalovic nu ar fi un jucӑtor bun sau Hardy, Calotӑ, Harrisson. Sunt, dar nu așa sӑriţi… important e cӑ merge echipa. Dacӑ ar fi dupӑ mine, sigur cӑ ar mai trebui doi schimbaţi. Nu vreau sӑ-i nominalizez. N-are niciun sens. M-au întrebat și pe mine și le-am zis sӑ nu schimbe nimic. Echipa merge, cu șanse mari sӑ intrӑm în 1-6.

Dupӑ plecarea lui Perisic, aţi mai avut discuţii și cu alţi antrenori, în afarӑ de Dan Fleșeriu?

Am vorbit direct cu Dan, l-am întrebat dacӑ e în stare. Mi-a rӑspuns cӑ ӑsta a fost visul lui dintotdeauna și atunci am decis sӑ se întoarcӑ acasӑ, la Sibiu. N-am mai purtat discuţii cu absolut niciun antrenor.

 

*foto: www.turnulsfatului.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!