Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mirel Dragoste: „Cu Sibiul am avut o performanță istorică, poate o să reușim și cu Timișoara”

Mirel Dragoste: „Cu Sibiul am avut o performanță istorică, poate o să reușim și cu Timișoara”

SCM Timișoara a efectuat în acestă seară primul antrenament în formulă completă. Antrenorul Dragan Petricevic i-a avut la dispoziție și pe Mirel Dragoste și Bogdan Popa, care au evoluat luna trecută pentru naționala de seniori în precalificările pentru europeanul din 2021, dar și pe ultimul sosit, Laci Lazar. Mirel Dragoste a vorbit la finalul antrenamentului despre perioada de la națională, mica pauză pe care a primit-o și despre noua sa echipă.  

„Perioada de la lot a fost una foarte interesantă și lungă, dar ne-am atins obiectivul. Ne-am antrenat foarte mult, foarte bine, am avut multe meciuri amicale și am făcut față cu brio. Așteptăm cu nerăbdare fereastra din februarie unde vom întâlni niște echipe de top din Europa. Primul meci de acasă este exact cu Spania și apoi urmează o deplasare cu Israelul, începem direct tare”, a declarat Mirel Dragoste la finalul antrenamentului din această seară.

Mirel Dragoste și Bogdan Popa nu au fost convocați pentru cantonamentul noii lor echipe de club, deoarece timpul nu o permitea, după cum a declarat antrenorul Dragan Petricevic

„Nu e foarte greu pentru că domnul antrenor mi-a dat câteva zile de repaus după lotul național. Am avut timp să mă refac puțin și doar ce am venit la echipă, este ok. E un pic mai complicat la început până te obișnuiești cu noua echipă, cu noul oraș, cu tot, dar în scurt timp voi fi ok în acest oraș. Lotul, chiar super bine. Sunt foarte încântat de echipa pe care o avem, e o echipă foarte ok și îmi pun mari speranțe în aceasta și în domnul antrenor care știu că o să ne pregătească în așa fel încât să fim pregătiți de fiecare dată la fiecare meci”, a mai spus Dragoste.

Fundașul naționalei s-a alăturat echipei de pe Bega (locul 6 în ultima ediție a LNBM) după un sezon reușit cu BC CSU Sibiu, cu care a câștigat Cupa României și a disputat finala campionatului.

„Nu m-am uitat pe ce loc a terminat Timișoara anul trecut, dar am venit cu mare drag aici știind că o să fim o echipă competitivă, cu ambiții mari și nu am stat mult pe gânduri. Cu Sibiul anul trecut am avut o performanță istorică, pot să zic, că am câștigat Cupa României și că am ajuns până în finala campionatului. Dar, de ce nu, poate o să reușim și cu Timișoara acest lucru și eu chiar îmi doresc asta”, a adăugat fundașul de 24 de ani.

Dragoste a vorbit și despre prestațiile reușite la națională de noul său coleg de la club, Bogdan Popa, dar și despre concurența între jucătorii autohtoni la SCM. Laci Lazar s-a alăturat echipei de curând și astfel Petricevic are o opțiune în plus de român experimentat.

„Bogdan Popa a avut niște prestații foarte bune, mă bucur mult pentru el. S-a antrenat din greu ca să demonstreze că poate să își câștige locul. Sper să facă acest lucru și aici la Timișoara și să îl văd pe teren cât mai mult timp împreună cu mine. Pot să zic că e concurență mare, dar fiecare luptăm pentru locul nostru. E bine de fiecare dată când există competiție pentru că ne dorim fiecare să intrăm în teren și să dovedim de ce suntem în stare, să ajutăm echipa cât de mult putem”, a concluzionat Mirel Dragoste.

SCM Timișoara dispută sâmbătă, de la ora 18:00, un prim amical, acasă cu ZKK Vrsac.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!