Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mladen Jojic: "Pe mine nu mă interesează numai banii, ci strategia şi un plan de luptă pentru mai mulţi ani"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.06.2012

 

Unul dintre cei mai titrați antrenori străini care au activat vreodată în baschetul românesc se numește Mladen Jojic. De numele acestui tehnician se leagă, după cum majoritatea cunoscătorilor fenomenului de la noi din țară știu, trei titluri și trei cupe naționale strânse de CSU Asesoft Ploiești de-a lungul istoriei. De asemenea, el a condus Asesoftul spre câștigarea FIBA EuroCup Challenge, în primăvara anului 2005.

Născut pe 1 august 1964, Jojic este un exponent al baschetului ex-iugoslav. De-a lungul carierei a pregătit echipe precum Bosna Sarajevo (a cucerit două titluri naționale ale Bosniei), Dubrovnik sau Brotnjo Citluk. Primul contact al lui Mladen cu baschetul din România s-a consemnat la finele mileniului precedent, când a câștigat titlul de campion alături de Livas Târgoviște.

La masculin, în sezonul 1999/2000, Jojic a antrenat-o pe Steaua Bucutești, pentru ca între 2004 și 2007 să o antreneze pe CSU Asesoft Ploiești. În vara anului 2008 a preluat pe Gaz Metan Mediaș, club pe care l-a pregătit o jumătate de sezon.

După trei ani de absență din prim planul baschetului românesc, Mladen Jojic a revenit pe banca echipei Nova Vita Târgu-Mureș, în partea a doua a sezonului competițional 2011/12.

Jojic a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre baschetul românesc într-un interviu cu referire atât la ultimul sezon cât și la planurile de viitor ale antrenorului.

În primul rând doresc să vă întreb cum a fost perioada petrecută la Nova Vita ?

După cum bine ştiţi eu am preluat echipa în luna februarie a acestui an. Am obţinut locul 4, o performanţă maximă pe care o putea obţine această echipă, în opinia mea. Târgovişte, Arad şi Satu Mare au fost echipe puternice şi acest lucru s-a văzut. Oricum obiectivul a fost locul 4, iar când eu am venit la club, Nova Vita se afla pe locul 5 însă în cele din urmă ne-am îndeplinit obiectivul.

Vă doriţi să continuaţi la Nova Vita ?

După ce am încheiat sezonul am vorbit cu domnul Borşan însă trebuie să aşteptăm alegerile pentru a afla mai multe noutăţi. După alegeri se va cunoaşte stategia echipei, obiectivele sau proiectele referitoare la viitor. Eu am avut un contract valabil pe 3 luni cu Nova Vita şi mi-am încheiat munca acolo. În ceea ce priveşte viitorul, habar nu am. Trebuie să vorbesc cu agentul meu şi voi vedea.

Sunt nişte zvonuri care susţin faptul că prima oară aţi crezut că sunteţi ofertat de BC Mureş nu de Nova Vita. Sunt adevărate ?

Da, este o întâmplare foarte interesantă (râde). Când am fost contactat prima oară de domnul Borşan am crezut că este vorba de BC Mureş. Eram la un meci în Melbourne, Australia, era gălăgie şi nu am auzit foarte bine despre ce e vorba. După aceea, când am vorbit a doua oară, mi-am dat seama despre ce e vorba. Pentru mine a fost o surpriză pentru că în ultima vreme am antrenat doar echipe masculine.

Marcel Ţenter este cu un picior în curtea celor de la Mediaş, iar "U" se află în căutarea unui nou antrenor ...

Agentul meu ştie foarte bine tot ce se întâmplă în România cât şi în Europa. Despre situaţia lui Marcel Ţenter nu ştiu nimic. Pot spune că este o surpriză pentru mine, acum când aud aceste informaţii.

Aţi fi tentat să preluaţi "U" Mobitelco, dacă aţi fi ofertat de către clujeni ?

Nu ştiu, nu vă pot spune acum. Cunosc bine echipa din Cluj, acolo este un mediu propice pentru performanţă. Clujenii practică un baschet bun, au câştigat titlul în 2011 şi nu am decât cuvinte de laudă la adresa lor. Urmăresc campionatul din România şi cunosc foarte bine toate echipele, nu doar pe "U". Oricum, aceasta nu este o întrebare pentru mine. Putem vorbi mult despre o echipă sau alta, dacă aş fi tentat să antrenez o echipă sau alta, cât timp nu există un interes de ambele părţi. Oricum eu iau în considerare doar ofertele serioase. Pe mine nu mă interesează numai banii, ci strategia şi un plan de luptă pentru mai mulţi ani. Peste noapte nu poţi face mari schimbări. De obiecei, dacă vrei să faci treabă bună, atunci îţi propui ceva pe o perioadă mai lungă de timp. De exemplu la Asesoft, am câştiat totul timp de 4 ani pentru că am avut un proiect serios. Fiecare echipă trebuie să înţeleagă acest aspecte.

Am văzut că aţi fost la ultimul meci al finalei, desfăşurat la Brazi ...

Da, am fost acolo pentru că în România am mulţi prieteni. Am petrecut 4 ani la Ploieşti şi este ca a doua casă pentru mine. A fost o perioadă foarte frumoasă în care am făcut împreună multe lucruri bune. Am mulţi prieteni acolo, pe Dado Arnautovic care mi-a fost secund şi cu care ţin legătura, pe Cătălin, pe Szijarto şi lista poate continua. Nu trebuie făcute alte speculaţii, am mulţi prieteni acolo şi e normal să merg.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!