Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Moment inedit în BTarena: doi pompieri alpiniști au adus mingea de joc. Video

Moment inedit în BTarena: doi pompieri alpiniști au adus mingea de joc. Video

Sâmbătă, 20 mai, în BTarena din Cluj-Napoca, U-Banca Transilvania s-a impus cu scorul de 80 la 70 în fața lui CSM CSU Oradea și a spart gheața în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2022-2023.

Partida a început cu un moment inedit, care i-a avut ca protagoniști pe doi dintre pompierii alpiniști ai Detașamentului 1 al ISU Cluj. Aceștia s-au cățărat pe schelele din tavanul Sălii Polivalente și, înainte de start, au coborât în rapel pe parchetul BTarena, aducând mingea de joc.

Cei doi au schimbat o pasă la mijlocul terenului și apoi unul dintre pompierii alpiniști i-au oferit mingea lui Aleksandar Rasic, cel care a evoluat pentru U-BT Cluj-Napoca în perioada 2016-2019, câștigând un titlu, două cupe ale României și două supercupe ale României.

Fostul căpitan al alb-negrilor a ales să revină la Cluj pentru jocurile din finală și a făcut angajarea simbolică înaintea meciului al treilea cu CSM CSU Oradea.

Elevii lui Mihai Silvășan au început foarte bine jocul și s-au distanțat la 10-0, însă jucătorii lui Cristian Achim au oferit o replică pe măsură și, după prima repriză, scorul era 43 la 43. Partea a doua a meciului a fost controlată de „studenți”, care s-au impus cu 80 la 70, obținând prima victorie în această finală.

CSM Oradea conduce cu 2-1 la general, înaintea jocului cu numărul 4 care va avea loc luni, 22 mai, de la ora 19:00, tot în BTarena din Cluj-Napoca.

*foto: Facebook – Aghi Face Poze

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!