Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Musafir de seamă la meciul dintre U-BT Cluj-Napoca și Partizan Belgrad

Musafir de seamă la meciul dintre U-BT Cluj-Napoca și Partizan Belgrad

Joi, 10 septembrie, U-BT Cluj-Napoca a jucat pentru a doua oară consecutiv împotriva lui Partizan Belgrad. Dacă gazdele au marcat tot 82 de puncte, în schimb elevii lui Mihai Silvășan au înscris doar 72 de puncte, cu șase mai puține decât în întâlnirea precedentă.

U-BT a avut o evoluție solidă în primele 30 de minute ale partidei. La pauză, clujenii conduceau cu 43 la 40, iar înaintea actului decisiv sârbii aveau un avantaj de doar două puncte: 60-58. Totuși, pe final, experiența și valoarea lui Partizan și-au spus cuvântul.

Dincolo de lupta din teren, jocul dintre cele două formații ce evoluează în alb și negru s-a desfășurat sub privirile unui baschetbalist din NBA. Este vorba de Bogdan Bogdanovic, jucătorul lui Sacramento Kings, care a adunat în sezonul 2019-2020 medii de 15.1 puncte, 3.4 recuperări și 3.4 pase decisive.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc) on

Acesta a participat la bula din Orlando, însă după eliminarea echipei sale, s-a întors acasă, în Belgrad. Bogdanovic nu este singurul musafir de seamă pe care ardelenii l-au avut în capitala Serbiei. Marți, în primul meci cu Partizan Belgrad, U-BT s-a bucurat de vizita lui Aleksandar Rasic, fostul căpitan al trupei din Cluj-Napoca, retras la finalul sezonului 2018-2019.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U-Banca Transilvania (@ubancatransilvania) on

De asemenea, în 6 septembrie, în Cacak, o parte din staff-ul lui U-BT a fost găzduită de către Branko Jorovic, un alt fost jucător al alb-negrilor. Cu această ocazie, pe site-ul oficial al formației clujene a apărut un interviu cu Jorovic în care acesta a vorbit despre experiența din România și despre viața de după retragere.

 

„Să vă bucurați de baschet, să vă regăsiți în continuare în familia Universității. Nu contează ce rezultate vor veni,...

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Sunday, September 6, 2020

În următoarele patru zile, U-BT Cluj-Napoca va mai disputa două meciuri amicale: contra lui KK Mega Bemax și împotriva lui SCM Timișoara. Rămâne de văzut cu ce vechi cunoștințe se vor mai întâlni elevii coordonați de Dusko Vujosevic în aceste încleștări.

*foto: BC Partizan - Instagram

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!