Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

MVP Race LNBM: Tyler Stone ocupă poziția de lider înaintea pauzei din campionat

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.02.2023

MVP Race LNBM: Tyler Stone ocupă poziția de lider înaintea pauzei din campionat

Final Eight-ul Cupei României la Baschet Masculin, organizat la Constanța, a adus ultimele meciuri din competiția internă înaintea unei pauze de aproape trei săptămâni pentru echipele din Liga Națională.

Această pauză ne permite să analizăm cele întâmplate până acum în Campionatul României și să ne facem o idee despre ce ne așteaptă din luna martie. Astfel, vă prezentam clasamentul cursei pentru MVP, în viziunea Baschet.Ro:

1. Tyler Stone (Rapid București)

Deși Rapid nu ocupă primul loc în clasament, alegerea liderului din MVP Race nu a fost prea dificilă. Stone este opțiunea noastră la momentul actual. Feroviarii sunt în imediata apropiere a Clujului și Oradiei în clasament, iar o bună parte din merit i se cuvine americanului. Acesta este liderul campionatului la puncte, recuperări și unități de eficiență. Tyler are medii de 20.2 puncte, 8.3 recuperări și 2.8 pase decisive și nu a ratat niciunul dintre cele 17 meciuri ale echipei sale. El are procentaje de 59% din acțiune, 36% de la distanță și 78% de la linia de libere.

2. Karel Guzman (U-BT Cluj)

Dacă acest clasament ar fi reprezentat lupta pentru cel mai bun apărător din LNBM, primul loc i-ar fi fost acordat clar lui Karel Guzman. Cubanezul continuă să fie un coșmar pentru cei mai buni jucători ofensivi ai Ligii Naționale, dar în același timp, acesta a reușit să treacă la alt nivel și în atac. Guzman este cel mai bun marcator al lui U-BT Cluj, cu 14.5 puncte pe meci și înregistrează un impresionant procentaj de 49% de la distanță. Pe lângă aceste cifre, el adună 4.2 recuperări și 1.9 assist-uri pe meci. El a ratat patru meciuri de campionat din cauza unei accidentări.

3. Erick Neal (CSM CSU Oradea)

Podiumul este completat de liderul Oradiei din această stagiune. Neal a devenit rapid conducătorul de joc de care echipa are nevoie, iar cifrele sale reflectă valoarea sa de pe teren. Americanul este cel mai bun pasator al echipei, cu o medie de 6.2 assist-uri pe meci, iar în același timp este și al doilea marcator, după Mark Ogden, cu 12.9 puncte în medie. Procentajele sale de 52% din interior și 44% de la distanță sunt impresionante pentru un fundaș cu o selecție a aruncărilor ca a lui Neal.

4. Roberts Blumbergs (BC CSU Sibiu)

Între liderii MVP Race-ului și cei doi jucători care completează Top 5-ul este un hop ceva mai mare, dar ambii merită numele menționate pentru evoluțiile din acest sezon. Primul este Roberts Blumbergs. Letonul este principalul motiv pentru care gruparea de Malul Cibinului a obținut calificarea în Top 10. El a fost cel mai bun jucător de pe teren în duelurile decisive cu SCM U Craiova și Petrolul Ploiești. El a debutat cu dreptul în Top 10 și a marcat 31 de puncte cu SCM Timișoara, înainte de a marca coșul victoriei cu CSO Voluntari. Roberts are medii de 17.9 puncte, 5.4 recuperări și 1.2 pase decisive cu un procentaj de 52% din spatele semicercului.

5. Nate Johnson (CSM Constanța)

Nu în ultimul rând, trebuie menționat numele lui Nate Johnson, care este al doilea cel mai bun marcator al Ligii Naționale în acest sezon cu 18.1 puncte pe meci. Americanul se află la primul sezon la profesioniști și, deși vine de pe banca de rezerve, este cel mai valoros baschetbalist din tabăra revelației acestui sezon, CSM Constanța. El își mai trece în cont 3.7 recuperări și 3.5 pase decisive, pe lângă procentajul de 46% de la distanță cu aproape șapte aruncări pe meci.

*foto: sportpictures.eu

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    As lansa
    o provocare. %-ul redactiei vs %-ul postacilor !
    Eu as merge pe Stone, Guzman, OGDEN, Blumbergs, CATE !

    cu 1 an în urmă (20.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Scuze
      5-ul redactiei vs. 5-ul postacilor

      cu 1 an în urmă (20.02.2023)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Titi
    ca sâ lansezi trebuie sâ te pricepi puţin la baschet, eu nu mâ prea pricep.tu le ai ft bine pe subiectul (cel mai comentat ın ultimile zile) despre WC turcesc

    cu 1 an în urmă (20.02.2023) Raspunde
  • Ciucâ :

    Titi
    Tu poți lansa doar un test de gramaticâ sâ faci un clasament cu "postaci" care scriu cel mai corect

    cu 1 an în urmă (20.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!