Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nandor Kuti, declarație după incidentul de la finalul meciului: „Nu am gândit rațional”

Nandor Kuti, declarație după incidentul de la finalul meciului: „Nu am gândit rațional”

Sâmbătă, 14 decembrie, U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă de CSM CSU Oradea, scor 82-74, în Arena Antonio Alexe. Formația pregătită de Vujosevic a fost susținută în tribune de aproximativ 60 de suporteri veniți din Cluj-Napoca.

După încheierea partidei, a existat un incident între Nandor Kuti și suporterii din galeria clujeană, care i-au reproșat acestuia că nu dă totul pe teren. Tânărul baschetbalist român nu a avut o reacție potrivită, iar acest aspect i-a deranjat pe fanii alb-negri.

În aceeași seară, pe pagina oficială de Facebook a lui U-BT Cluj-Napoca, a apărut un mesaj al lui Nandor Kuti în care acesta își cere scuze pentru comportamentul avut.

Din păcate, s-a întâmplat un eveniment mai nefericit în seara aceasta la Oradea. Mai nefericit decât înfrângerea de pe teren. Din păcate, am răspuns negativ în fața propriilor suporteri și aș vrea să îmi cer scuze. Din cauza presiunii, nu cred că am gândit rațional și nu cred că am fost eu. Cred că suporterii din seara aceasta au fost peste evoluția noastră din teren și le mulțumim pentru acest lucru.”

De asemenea, în cursul nopții a apărut încă un videoclip cu declarația lui Dusko Vujosevic pe această temă. Experimentatul antrenor le-a mulțumit suporterilor ardeleni și a declarat că știe importanța pe care aceștia pot să o aibă. De asemenea, Vujosevic i-a rugat pe fani să îl ierte pe Kuti și să rămână uniți.

În seara asta vreau să le mulțumesc fanilor U Cluj care au bătut drumul până la Oradea și au fost vocali în Arena Antonio Alexe. Ei au dat un suport foarte mare echipei. La un moment dat, cântecul lor m-a ridicat și pe mine chiar dacă în experiența mea anterioară din baschet am mai întâlnit chestii de genul. Noi suntem la începutul unui drum și vrem să construim ceva foarte mare și aici nu mă refer la echipă, la sponsori, ci, cel mai important lucru în construcția noastră, trebuie să fie fanii. Cel mai mult timp în cariera mea am petrecut la Partizan Belgrad care are niște fani excepționali, poate cei mai buni din lumea baschetului. Noi, acolo, doar cu o energie unită atât de la echipă cât și de la fani am reușit să facem niște lucruri speciale. Când noi am construit acea încredere s-a întâmplat de multe ori ca fanii lui Partizan să rămână încă o oră cu jucătorii să îi încurajeze, chiar în cazul unei înfrângeri. Eu le spuneam „orele de iubire”. Astăzi, după înfrângerea de la Oradea, s-a întâmplat un incident grav când un jucător tânăr de-ai noștri a intrat în conflict cu un fan din galeria noastră și eu nu am fost acolo, dar am auzit de la oameni și pot să zic că este un incident grav. N-am reacționat ca și club imediat, am ținut un meeting cu jucătorii unde am explicat cât de importanți sunt fanii și că jucătorii, ca persoane publice, trebuie să fie apți să primească și critica pozitivă și critica constructivă. Eu îmi cer scuze tuturor oamenilor din proiectul pe care îl conduc. Sunt singur că fanii noștri vor înțelege acest incident și îl vor ierta pe jucătorul nostru tânăr și nu ne vor lăsa cu o susținere mai mică decât are Oradea sau Sibiu în lupta lor pentru titlu. Italienii au o vorbă: „Se întâmplă și în familiile cele mai bune”. Haideți să ieșim din asta mai puternici împreună!”

U-BT Cluj-Napoca are, în această stagiune, un bilanț de 17-2 în toate competițiile. Echipa condusă în meciuri de Mihai Silvășan ocupă prima poziție în Liga Națională și este calificată în faza a doua a FIBA Europe Cup.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!