Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nandor Kuti, în fața primului duel cu U-BT Cluj-Napoca din cariera sa

Nandor Kuti, în fața primului duel cu U-BT Cluj-Napoca din cariera sa

Unul din cele șapte meciuri din Liga Națională de Baschet Masculin care se vor juca sâmbătă, 10 februarie, va avea loc la Cluj-Napoca, în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Acolo, începând cu ora 18:00, U-Banca Transilvania, câștigătoarea ultimelor trei titluri naționale, va primi vizita lui CSU Sibiu.

Duelul dintre cele două rivale va consemna un moment special – prima partidă jucată de Nandor Kuti împotriva lui U-BT. În această vară, după 11 sezoane petrecute în alb și negru, jucătorul originar din Sfântu Gheorghe a decis să accepte o nouă provocare și să își continue cariera la Sibiu.

Kuti a fost promovat la echipa mare a lui U Mobitelco Cluj-Napoca în stagiunea 2012-2013, când antrenor era Niksa Bavcevic. A rămas în orașul de sub Feleac până în 2023, jucând alături de „studenți” atât pe plan intern, cât și în competițiile internaționale: FIBA Europe Cup, Basketball Champions League și EuroCup.

În echipamentul lui U-BT, Kuti a câștigat 12 trofee și s-a maturizat ca jucător, devenind unul dintre membrii de bază ai echipei naționale. Cel mai bun sezon al baschetbalistului născut în 1997 a fost 2018-2019, când a adunat 6.8 puncte, 3.5 recuperări și 2.0 pase decisive.

„Lui Mircea Cristescu i-a plăcut mult de mine. M-a împins din spate, m-a ajutat enorm de mult. Probabil că, fără el, nu puteam să fiu astăzi aici să vorbesc cu tine. A avut încredere în mine. Regret un pic că n-am putut să mă impun mai mult la echipa asta. Parcă am fost un pic intimidat de străinii foarte buni. Am și avut multe accidentări din care am revenit cu greu. Dar, până la urmă, ce am învățat de la Silvă e că trebuie să fii tare mental și că trebuie să fii pozitiv. El pune foarte mult accent pe asta, pe tărie mentală. Sunt 100% de-acord, trebuie să fii tare mental orice s-ar întâmpla. Are Silvă expresia asta – possession by possession. Adică trebuie să te concentrezi pe fiecare posesie. Orice s-ar întâmpla, treci mai departe. Bănuiesc că așa e și în viață. A trecut tot ce a fost. Trebuie să gândești pozitiv și să fii cea mai bună versiune a ta”, spunea Kuti, în cadrul unui interviu acordat site-ului nostru în vara anului 2023.

Nandor Kuti a evoluat în această stagiune pentru CSU Sibiu și a avut medii de 7.1 puncte, 2.1 recuperări și 1.5 pase decisive.

Sâmbătă, 10 februarie, baschetbalistul în vârstă de 27 de ani se va întoarce în sala în care a debutat ca senior și va juca împotriva lui U-BT, în Cluj-Napoca, orașul pe care l-a numit „acasă” jumătate din viața sa. Cu siguranță, va fi o revedere emoționantă între Nandor Kuti și fanii clujeni, care au știut tot timpul să își arate aprecierea față de sportivii care au jucat în alb și negru.

Citiți și:

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    O sa fie interesant
    Dar din păcate, tot rezerva o sa fie. Obosește până ajunge sa fie integralist. Are capacitatea, fizic, aptitudini. E de neînțeles de ce un non talent că dragoste prinde parchetul și kuti freacă banca

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024)
    • Rapid București Bruce:

      Ușor cu pianul pe scări, că îți sar clapele
      Cum apreciezi tu talentul? O fi Kuti un mic Jordan și nu știm noi. Să nu uităm că în ultimii ani a fost ascuns prin colțurile terenului pe la Cluj, ca să fie și el la număr, numărul românilor. Acum par că "ce dai aia primești" se aplică în cazul lui Kuti. Nu e suficient să pari mai jucător decât Dragoste ca să prinzi postul de titular. Trebuie să livrezi. Cifre. Plus ca baschetul are două faze, iar acest talent debordant te ajută doar pe o fază. Așa că să nu ne pripim în privința Jordanilor baschetului românesc, care și-au pierdut strălucirea, după ce s-au născut vedete!

      cu 2 luni în urmă (10.02.2024)
    • CSM Focșani lex8:

      Foarte bine argumentat dar..
      N-am zis niciodată că ar fi Jordan, comparația este exagerată. Sunt perfect de acord că talentul necultivat se risipește daca nu e susținut cu munca. Ideea e că mi-ar placea sa prindă mai multe minute pt că are fizicul să facă față, mai ales pe partea de aparare

      cu 2 luni în urmă (10.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!