Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nandor Kuti și Rareș Uță au ținut o oră de sport pentru copii, în BTarena

Nandor Kuti și Rareș Uță au ținut o oră de sport pentru copii, în BTarena

Astăzi, 26 februarie, BTarena a fost gazda unui eveniment special. Nandor Kuti și Rareș Uță au fost profesori de educație fizică, timp de o oră, pentru elevii clasei a III-a E de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca.

Copiii, ajunși mai devreme de ora 10:00, s-au așezat în tribune și au așteptat entuziasmați ca baschetbaliștii lui U-BT Cluj-Napoca să intre în sală. Un angajat al sălii și susținător fervent al clubului universitar le-a explicat acestora ce se întâmplă în fiecare zonă a arenei, cine stă la masa presei, unde sunt locurile de la VIP și cine se așază pe scaunele de la marginea terenului.

După câteva minute, au ajuns la sală și Nandor Kuti împreună cu Rareș Uță, cei doi fiind primiți cu aplauze și cu o mulțime de baloane albe și negre. „Ora” de sport a început la mijlocul parchetului cu o scurtă introducere în care tinerii jucători ai lui U-BT au povestit cum au început să practice acest sport.

Rareș Uță a spus că s-a apucat de baschet fiindcă avea o înălțime peste medie și a explicat avantajele pe care le-a obținut în această carieră. A vorbit despre valorile dobândite și i-a încurajat pe copii să meargă să facă mișcare.

Și Nandor Kuti le-a mărturisit celor din fața lui felul cum s-a dezvoltat ca om și cum a ales baschetul din multele sporturi pe care le practica. „Pentru mine, baschetul e un stil de viață”, a spus sportivul născut în Sfântu-Gheorghe.

A urmat o sesiune de întrebări și aceasta a consemnat un moment amuzant. Unul dintre copii a afirmat că îi place și baschetul, dar fotbalul e mai frumos. Fiind întrebat cu ce echipă ține, acesta a răspuns sincer „CFR”, cea mai mare rivală a lui „U” Cluj.

Au existat și câteva întrebări provocatoare, precum „cum este să jucați în fața atâtor oameni?”. Kuti a confirmat că este dificil, însă a spus că s-a obișnuit, iar Uță le-a explicat elevilor că trebuie să găsească o modalitate de a-și folosi constructiv emoțiile.

În cele din urmă, cei doi profesori au anunțat că este timpul să înceapă antrenamentul. În drumul ei spre linia de fund, o fetiță a rămas uimită de Kuti și Uță: „Ai de capul meu, ce înalți îs!”.

A urmat o încălzire pe tot terenul, câteva aruncări la coș și încă niște exerciții de dribling. După un joc de ștafetă, a apărut clasica întrebare „Jucăm meci?”. Cei 26 de elevi au fost împărțiți în două echipe și au jucat două meciuri: 7 vs. 7 și 6 vs. 6.

La final, fiecare copil a primit câte un afiș și două plicuri cu abțibilduri. De asemenea, aceștia sunt invitați la meciul de sâmbătă, dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București. Nandor Kuti și Rareș Uță le-au oferit și autografe elevilor, iar unul dintre ei a spus că nu își mai spală tricoul niciodată.

A fost o activitate foarte bună. Mi-am amintit și eu de copilăria mea, de cum am început să fac baschet și de ce am ales să fac sport. Acești copii minunați m-au lăsat cu un sentiment plăcut și mi-au făcut ziua mai frumoasă. Sportul te disciplinează și te ajută să duci o viață mai sănătoasă”, a declarat Nandor Kuti la finalul celor cincizeci de minute de sport.

Acesta a fost completat de colegul său Rareș Uță.

Am avut un mic eveniment cu copiii. Am încercat să îi motivăm să facă sport, în special, baschet pentru că la asta ne pricepem noi, să le arătăm cum e lumea baschetului. A fost super. Au fost copii foarte educați, foarte buni, care ne-au ascultat în tot ce le-am zis. Tot timpul când facem astfel de evenimente e o plăcere pentru mine. Pentru asta facem noi baschet, pentru fani și pentru copii. Vrem să îi inspirăm să ducă o viață mai sănătoasă, mai bună și, cine știe, poate să se apuce de baschet. E foarte important să facă sport, în primul rând pentru sănătate și apoi pentru disciplină. Sportul și baschetul te disciplinează, te maturizează și îți dau niște valori pe care nu cred că le poți lua de altundeva. Eu sunt foarte fericit că părinții m-au dat la baschet de când eram mic”.

Acest eveniment, organizat în cadrul proiectului „Învață de la cei mai buni”, și-a propus să le arate copiilor cât de frumos e baschetul și cât de importantă e practicarea sportului. Iar, dacă ne luăm după ce a spus unul dintre elevi, se pare că ora de educație fizică și-a atins ținta.

Sportul e foarte important pentru sănătate, dar trebuie să mănânci și fructe și legume”

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!