Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nemanja Gordic participă la antrenamentele lui AS Monaco

Nemanja Gordic participă la antrenamentele lui AS Monaco

După ce a ajuns pentru prima oară în istoria clubului în Final Four-ul Euroligii, AS Monaco a avut parte de o vară plină, realizând unul dintre cele mai spectaculoase transferuri ale presezonului: Kemba Walker.

Monegascii au început pregătirea pentru noua stagiune însă, din pricina Campionatului Mondial, Sasa Obradovic nu a avut la dispoziție întreg lotul, astfel că s-a văzut nevoit să apeleze la niște jucători care să îl ajute la antrenamente.

Unul dintre ei este Nemanja Gordic, baschetbalist ce a cucerit titlul și campionatul alături de U-BT Cluj-Napoca în ediția 2022-2023. Născut în 25 septembrie 1988, fundașul originar din Mostar și-a început cariera la Buducnost.

De-a lungul anilor, a mai jucat pentru Lottomatica Roma, Azovmash, Partizan Belgrad, Igokea, Cedevita Zagreb și Mornar Bar. În toamna anului 2022, după ce alb-negrii s-au despărțit de Jordan Taylor, Mihai Silvășan și staff-ul său au luat decizia de a-l aduce sub Feleac pe Gordic.

Acesta a avut medii de 9.6 puncte, 4.0 pase decisive și 1.7 recuperări în 13 partide disputate în EuroCup. În campionat, sportivul de 1.93 metri a contabilizat 8.3 puncte, 4.3 pase decisive și 2.1 recuperări.

Gordic a rămas fără angajament în această vară și, în ultimele săptămâni, a participat la cantonamentul lui Monaco din Borneo. De asemenea, bosniacul a jucat în toate amicalele campioanei Franței, adunând 3 puncte, 2 pase decisive și o recuperare în victoria obținută de Monaco în fața lui Tofas Bursa (89-83).

Pentru turci a jucat Zeljko Sakic, un alt fost baschetbalist al lui U-BT, care a strâns 15 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. Cel mai bun jucător a fost Mike James, autor a 37 de puncte, 6 pase decisive, 3 intercepții și o recuperare.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!