Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nemanja Maric: "CSM este o echipă care impune respect. Va fi greu să învingem"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.01.2012

CSM Oradea se deplasează duminică la Bucureşti pentru a susţinte ultimul meci din cadrul etapei cu numărul 19 la baschet masculin. Începând cu orele 18:00, la Arena de Baschet din capitală, este programată confruntarea cu CSM Bucureşti. Jocul va fi transmis în direct pe Digi Sport.

Total Baschet a luat legătura cu căpitanul echipei bihorene care ne-a vorbit despre partida cu Ploieşti, despre următorul meci cu CSM Bucureşti dar şi despre performanţele sportivului Nemanja Maric din ultima perioadă.

Ce s-a întâmplat în meciul cu Ploieşti ?

În meciul cu Ploieşti noi am jucat prost, iar ei foarte agresiv. Au fost foarte puternici din punct de vedere fizic, ne-au dominat şi au reuşit să se impună. Sunt o echipă mai bună, este adevărat.

Apărarea lor, foarte fizică, a făcut diferenţa ?

Cred că în momentul în care Hargrove şi Dzambic au început să joace bine acolo s-a făcut diferenţa. Am încercat să revenim însă nu am reuşit, nu ne-am găsit ritmul.

Putem vorbi şi de o cădere mentală ?

Când cineva este mai bun fizic decât tine este cam normal să cazi din punct de vedere mental. Una vine cu cealaltă. Nu poţi să fii dominat fizic şi să nu cazi mental. Când au început să joace fizic nu am mai putut din cauza psihicului să ne continuăm jocul obişnuit. Am pierdut concentrarea şi ei au profitat de acest lucru. O echipă trebuie să înscrie, să îi iasă jocul, şi când am fost dominaţi fizic şi nu ne-am revnit am început să devenim frustraţi şi nu a mai ieşit nimic pentru că am încercat să facem prea multe.

Urmează meciul cu CSM Bucureşti ...

Nu va fi la fel de uşor ca şi în tur când probabil au făcut cel mai slab joc din campionat. CSM este o echipă care impune respect, joacă un baschet de calitate şi va fi foarte greu să învingem. Doar Timişoara a câştigat acolo şi asta spune multe. La începutul sezonului toată lumea îi considera o surpriză. Acum nu mai sunt una şi suntem pregătiţi pentru ei. Pentru noi este foarte important. Dacă îi batem o să ne pună foarte în faţa împotriva lor pentru că am avea două victorii împotriva lor.

Cine este favorită ?

Nu îmi place să spun cine e favorită sau nu. Îmi place să cred că avem o şansă mai mare de izbândă decât ei. Ei joacă bine acasă, au un ritm bun şi trebuie să fim atenţi. Şi ca să îţi răspund la întrebare pot să zic că noi avem 51% ei 49% (râde).

Ce se întâmplă cu jucătorul Nemanja Maric care nu mai are aceleaşi joc ca şi în turul campionatului ?

Nu ştiu. Nu doresc să caut scuze însă au fost şi unele probleme când am avut acea apă la genunchi. A trebuit să fac o pauză de 3 zile în care pur şi simplu am stat acasă şi nu am făcut nimic. Când am revenit mi-a fost greu să îmi găsesc ritmul. Când am văzut că jocul merge am zis să îi las pe colegii mei să se ocupe de puncte eu să ajut în apărare şi cu pasele decisive. Nu sunt genul de jucător care dă 30 de puncte pe meci. Eu îmi ajut echipa în funcţie de nevoi. Bineînţeles că sunt unele meciuri mai rele altele mai bune. Nu sunt foarte îngrijorat de acest aspect pentru că încet încet îmi găsesc forma de la începutul campionatului.

Foto: TVS

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!