Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nemanja Maric: "La CSM Oradea fiecare jucător are un anumit rol"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.02.2012

Joi dupămasă, la Arena Antonio Alexe, a avut loc o conferinţă de presă premergătoare partidei dintre CSM Oradea şi "U" Mobitelco Cluj-Napoca. Jocul contează pentru etapa a 20-a la baschet masculin şi se va desfăşura vineri, 3 februarie, începând cu orele 19:00. Partida va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport.

La conferinţa de presă au luat parte parte Nemanja Maric şi Gediminas Navickas. Căpitanul orădenilor a răspuns tuturor întrebărilor venite din partea presei rezultând un amplu interviu pe care vi-l punem la dispoziţie.

Urmează meciul cu "U" Mobitelco Cluj Napoca ...

Vineri vom întâlni echipa campioană a României şi ştim cât de dificil va fi. "U" Mobitelco nu a etalat un joc asemănător celui din tur, în ultimele două partide, şi ne dăm seama că au nevoie de o victorie la fel de mult cât avem şi noi nevoie. Înţelegem presiunea şi greutatea meciului de vineri. Clujenii sunt o echipă foarte fizică, iar din acest punct de vedere pot să spun că sunt primii din Divizia A. Ne aşteptăm mâine la un meci foarte fizic. Nu va fi uşor.
Am avut evoluţii modeste în ultimele două meciuri, ştim acest lucru, însă suntem în continuare optimişti. Ne-am antrenat bine şi nu am lăsat această serie de înfrângeri să ne afecteze. Suntem pregătiţi şi credem în victorie.

Care sunt atu-urile Oradiei ?

Faptul că suntem o echipă. Jucăm în echipă, iar dacă vă uitaţi pe statistici veţi observa că într-un meci a jucat Gedi foarte bine, apoi Pesic, apoi eu, aşa că nu ştii la cine să te aperi mai strâns, spre cine să îţi îndrepţi atenţia. Avem mulţi jucători buni în echipă şi nu poţi spune "opreşte-l pe x de la Oradea şi vei câştiga 100% meciul". Trebuie să faci ceva mai mult pentru a ne învinge. Acesta este principalul nostru atu. Un alt punct important este relaţia din teren şi din afara terenului. Avem o chimie foarte bună.

Krstanovic afirmă că dacă îl vor anihila pe Pesic vor câştiga meciul ...

Pesic este coşgeterul nostru, dar a avut şi el meciuri mai puţin reuşite. În respectivele partide alţi coechipieri au jucat mai bine şi am obţinut victoria. Însă sublinez faptul că în monentul în care un jucător nu prinde o zi bună el este susţinut de colegii noştri. Bineînţeles că sunt unii jucători ce au un rol mai important în echipă şi dacă îi opreşti ai o şansă mai mare de izbândă. Dar după cum am spus, nu va fi îndeajuns să opreşti doar 2-3 jucători. Trebuie să facă mai mult decât să-l oprească doar pe Pesic.

Când 3-4 jucători ai echipei din Oradea vor înscrie peste 20 de puncte fiecare ?

Este greu ca meci de meci 3-4 jucători să înscrie peste 20 de puncte. Nu sunt o astfel de echipă. Unii jucători vor puncta, alţii vor recupera, ceilalţi vor da pase decisive. Toată lumea are un rol în această echipă. Nu toată lumea poate crea o fază, nu toată lumea poate arunca la fel de bine, nu toată lumea poate recupera 10 mingi meci de meci. Uneori anumite persoane nu văd acest lucru şi spun, de exemplu, că Markovic nu a evoluat bine când el defapt s-a apărat foarte bine şi a recuperat multe mingi. Chiar dacă nu a înscris 15-20 de puncte, el a făcut multe lucruri bune pe teren, iar nu toată lumea observă şi acest aspect. Fiecare contribuie, în joc, cu ce îi este stabilit înainte de meci. Nu trebuie ca Gedi să aibe 10 recuperări sau să înscrie un slam-dunk pe urmărire, chiar dacă poate să o dea de sus(râde), pentru că nu este un lucru realistic. Vrem ca Gedi să înscrie, să creeze faze. să pătrundă, să dea pase decisive nu să recupereze. Toată lumea are un rol. Sper că mâine să fie ziua aceea în care să dam 4-5 jucători peste 20 de puncte (râde).

Urmează o lună foarte grea pentru CSM Oradea. Crezi că este una decisivă ?

La fel ca şi în debutul sezonului, primele şase meciuri au fost foarte grele pentru că am întâlnit echipe de top. Bineînţeles că va fi foarte bine să câştigăm cât mai multe partide, însă nu va fi nici capătul lumii dacă vom pierde unele. De exemplu am pierdut la Ploieşti şi CSM, nu este capăt de ţară. Bineînţeles că vrem să câştigăm şi să avem cât mai multe victorii. Trenuie să ne pregătim psihologic înaintea acestor meciuri pentru că va conta foarte mult. Dacă baţi Iaşi la 60 de puncte nu arăţi nimic, dar dacă baţi Cluj, Timişoara şi Mureş demostrezi faptul că echipa ta are valoare. Din acest punct de vedere, da, este important.

Ce părere ai despre duelul cu Dykes ?

Dykes cred că este unul dintre cei mai buni 3 jucători din această ligă. Are multă energie. Dacă îl opreşti când are mingea în mână atunci va recupera foarte mult. Dacă nu ai grijă de el va puncta uşor pe contr-atac. Este un jucător complet şi îl respect, însă este om şi are şi el unele puncte slabe. Le-am analizat şi ştim care sunt acestea. Cel mai probabil îl vom obliga să joace într-un mod în care el nu se simte confortabil şi astfel îl vom putea opri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!