Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nemanja Maric: "Vrem să aducem cupa la Oradea"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.02.2012

Căpitanul orădenilor este foarte încrezător în şansele echipei sale de a triumfa la Final Four-ul Cupei României ce se va desfăşura vineri şi sâmbătă la Arena de Baschet din Bucureşti. Referitor la confruntarea cu Timişoara, Maric afirmă că înţelege importanţa acestei confruntări, prin urmare toată echipa este pregătită şi concentrată la maximum pentru acest duel.

Urmează meciul cu Timişoara, un meci important în debutul competiţiei ...

Este vorba de un singur meci. Câştigi sau mergi acasă, nu mai ai nicio şansă la primul loc dacă pierzi. Nu există o a doua şansă. Tot ce contează se întâmplă vineri. Înţelegem importanţa acestui joc. Pentru unii dintre noi este prima şansă la un titlu, pentru alţii, ultima. Înţelegem acest lucru şi, de aceea, ne vom concentra foarte mult înaintea partidei.

Crezi că aveţi forţa necesară de a învinge?

Am demonstrat care este adevărata noastră valoare în prima parte a jocului cu Timişoara, la ei acasă. Am demonstrat în tur că putem practica un baschet frumos împotriva timişorenilor. Suntem o echipă bună, la fel şi ei, şi cred că va fi o confruntare foarte strânsă şi fizică. Va fi un meci de urmărit. Abia aştept jocul de vineri.

Este un avantaj pentru ei sau pentru noi că în cupă trebuie să se joace cu 4 jucători străini ?

Ei au şase jucători străini şi cred că, din acest punct de vedere, poate fi avantajul nostru, pentru că noi folosim mai mulţi jucători în rotaţie faţă de ei. Noi jucăm în 8-9 oameni, iar ei în 6-7 şi pot avea probleme cu faulturile, deoarece va fi un joc fizic şi în acest fel este posibil ca un mic avantaj să fie de partea noastră. Oricum, în meciuri ca aceastea nu prea contează ce zic statisticile pentru că se poate întâmpla orice. Ai o durere de gleznă, burtă, mână, uiţi de ea şi dai totul pe teren. La tot ce te gândeşti este să câştigi meciul.

Care este obiectivul tău personal?

Obiectivul meu personal este şi cel al colegilor noştri: vrem să aducem Cupa la Oradea! Mergem la Bucureşti să câştigăm Cupa! Ar fi prima din istoria clubului. Acesta este obiectivul nostru, mergem să luptăm şi să câştigăm Cupa.

Care sunt şansele echipei tale pentu a realiza acest obiectiv?

Dacă mă întrebi de procentaje îţi spun că noi avem 25%. La fel şi Timişoara şi Piteşti şi CSM Bucureşti. Toate avem 25% şanse. Sunt doar două meciuri care fac diferenţa. Câştigi pe primul, ajungi în finală şi acolo orice se poate întâmpla. Toată lumea are o şansă. Nu este relevant să îţi spun ceva în procente pentru că atunci aş da exemplul echipei din Piteşti: care erau şansele lor să bată pe Timişoara? Teoretic toate şansele sunt împărţite, practic, vreau să cred că avem o şansă mai mare decât toate adversarele noastre (râde).

Partida va debuta la orele 16:00 şi va fi transmisă în direct pe Digi Sport 2.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!