Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nestor Colmenares este noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca

Nestor Colmenares este noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca

Nestor Colmenares este noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca. 

 

🇻🇪 Néstor Colmenares este noul jucător al echipei noastre. El va evolua pe pozitia lui Karlo Žganec, care s-a accidentat din nou la umăr. 👉🏼 https://bit.ly/3hHgytl

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Sunday, August 30, 2020

În vârstă de 32 de ani, Colmenares măsoară 2.03 metri și evoluează pe poziția de extremă de forță. Ultima dată, Néstor a jucat în Israel, la Maccabi Haifa, unde a fost coleg cu actualul conducător  al lui U-BT Cluj-Napoca, Gregory Vargas. În echipamentul echipei israeliene acesta a adunat medii statistice de 10,7 puncte, 9,2 recuperări și 2,3 pase decisive pentru un indice la eficiență de 16,6 unități. 

Colmenares a studiat în Statele Unite, la colegiile Indian Hills din Iowa, respectiv Campbellsville University din Kentucky. Apoi și-a început cariera profesionistă la Pescadores. Venezueleanul a mai îmbrăcat maioul grupărilor Cocodrilos de Caracas (Venezuela), Club Atlético Unión (Argentina), Club Trouville (Uruguay) și Guaros de Lara (Venezuela).

Baschetbalistul a cucerit două medalii de aur la FIBA South American Championship și a fost prezent la evenimente internaționale de cel mai înalt nivel, precum Jocurile Olimpice de la Rio și FIBA World Cup 2019, unde a adunat în echipamentul naționalei țării sale medii statistice de 9.2 puncte, 5.8 recuperări și 2.0 pase decisive.

Conform site-ului oficial al ultimei câștigătoare a Cupei României, mutarea vine în condițiile în care Karlo Žganec s-a accidentat la umăr și va fi supus unei intervenții chirurgicale.

*foto: fiba.basketball

12 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    ...
    O stire care nu e tocmai buna pentru noi.
    Singurul plus care il aduce e faptul ca a mai jucat cu Vargas. Pe langa asta vad doar minusuri: un jucator care o sa intre mult prea tarziu in angrenajul echipei in vederea meciurilor din bcl. Plusul lui zganec era ca poate juca pe 5, dar noua achizitie joaca doar 4, iar in situatia asta singurul backup pentru Stipanovic e Santa care cu tot respectul nu cred ca o sa faca fata mai mult de 5-7 minute in Europa.
    Sunt curios in cat timp o sa revina Zganec pe teren. Din experienta cu VM nu sunt tare optimist.

    cu 3 ani în urmă (31.08.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Să fie un blestem ?
      După Comerciant, Curry, Vlad, urmează Zganec. Din nou umblăm la cutia cu pansamente și din nou "pansamentul" e departe de valoarea accidentatului. Iar în ziua de azi, nu prea am văzut extremă de forță fără aruncare de trei. Cine știe poate în cele 14 zile de carantină ( depinde de unde vine ) va exersa. Observ că am trecut pe filiera America de Sud. Să vedem ce iese...

      cu 3 ani în urmă (31.08.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Domercant
      Domercant. In ciuda autocorecției !

      cu 3 ani în urmă (31.08.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    De parcă lucrurile nu erau și așa complicate pentru Cluj...
    Nasol, în primul rând pentru Zganec, care va rata cel mai probabil întreg sezonul, așa cum va fi el...
    Apoi, e interesant de văzut când va ajunge noul jucător la Cluj și cum se va integra.

    cu 3 ani în urmă (31.08.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Domercant
      Domercant. In ciuda autocorecției !

      cu 3 ani în urmă (31.08.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Ne adaptăm din mers...
    ... cam ca anul trecut... și anul de dinainte... și cel de dinainte... Avem noi un ghinion cu accidentările la început de campionat... ceva de groază.

    Acuma asta e, echipa tehnică are datoria să facă ce știu mai bine încât să facem față situației. Lotul e croit cu mulți buni recuperatori, poate asta va compensa lipsa unui backup pe 5 așa cum putea Karlo să facă. În plus, risc să zic ”Grasu poate și el intra pe 5”, cu toate că e tânăr... are tupeu și forță, am încredere că poate face față și el câteva minute pe poziția asta. Sper că și în BCL... dacă reușește e anul în care clar devine major cu acte în regulă.

    Oricum ar fi, am încredere că o să ne descurcăm și va fi bine.

    cu 3 ani în urmă (31.08.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Hmm, hmm ...
    M-am uitat pe statistici, la Maccabi Haifa a avut la aruncarile de 3 pct procentajul fantastic de 0%, e clar ca la acest capitol si in noul sezon vom fi deficitari . Si cum a zis Benjamin, vom avea un singur pivot, pt Santa si 7 minute e prea mult la ce nivel de joc are, asa ca suint destule probleme inainte de noul sezon , din pacate !

    cu 3 ani în urmă (31.08.2020) Raspunde
  • KK Crvena Zvezda Telekom Alex Popa :

    Lot
    Daca Cluj păstra echipa de anul trecut(desi ma gandesc ca poate financiar nu era posibil) avea mult mai mari sanse sa faca ceva cu igokea, care deja a disputat meciuri amicale în vreme ce Cluj înca nu s-a antrenat în formula completă, cu destule schimbari în lot va fi greu sa fie omogeni, igokea a adus 4 jucatori noi și cam atât , doar ca nivelul autohtonilor lor e mai ridicat ca al nostru

    cu 3 ani în urmă (31.08.2020)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      4 jucători
      4 jucători reprezintă o treime din lot, deci și ei au schimbat mult echipa.

      cu 3 ani în urmă (31.08.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    M-am mai uitat un pic pe statistici...
    ...și cred că mai există o posibilitate pe care n-am luat-o în seamă deocamdată. Anume, să joace și el 5 de fapt.

    A avut cea mai bună medie la recuperări din întreaga echipă, e solid, atletic, experimentat. Nu văd de ce n-ar ptuea să joace pe 5, la nevoie.

    Legat de 0% la 3 puncte - asta mi se pare cea mai bizară chestie... pentru că în general nu are statistici bune (sau deloc) la capitolul ăsta. Poate e un jucător care nu aruncă pur și simplu de 3 puncte, ceea ce într-adevăr e foarte atipic.

    cu 3 ani în urmă (31.08.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Din filmulețele de pe YouTube
    pare un bun recuperator. Poate juca 5, cam ca Falker. Ce mi-a plăcut : atitudinea de Shaquille. Repet : YouTube-ul e una, realitatea sper să nu fie prea departe.

    cu 3 ani în urmă (31.08.2020) Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    Sigur va juca în locul și pe poziția lui Zganec. Și la experienta și valoarea sa ar trebui sa fie clar peste Zganec care în sezonul trecut a fost cel mai puțin util dintre oamenii mari.
    Singura mare problema va fi integrarea lui în echipa...

    cu 3 ani în urmă (31.08.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!