Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nicolae Pîrșu: „Nu am avut toate probele, poate că ne-am pripit”

Nicolae Pîrșu: „Nu am avut toate probele, poate că ne-am pripit”

Cazul suspendărilor de la loturile naționale a dat peste cap lumea baschetului românesc. Unii membri ai Comisiei de Disciplină par să regrete deciziile luate, în special suspendarea jucătorului lui CSU Sibiu, Rolli Torok.

După ce luni comisia a dezbătut degeaba acest caz, președintele FRB, Horia Păun, a oferit o reacție destul de lungă în care a vorbit despre demisia lui Petre Brănișteanu, dar și a altui membru din comisie. Din informațiile baschet.ro, cel care și-ar fi anunțat demisia a fost Nicolae Pîrșu.

L-am contactat pe fostul mare internațional român care ne-a spus că încă nu și-a prezentat oficial demisia: 

„Da, este vorba de mine. Nu ne-am hotărât la nimic. Nu mai putem rejudeca în niciun fel cazul. El (n.a Petre Brănișteanu) a anunțat ceva, pe ziare, pe facebook. Sigur, nu este. Deocamdată nu am dat nicio hotărâre să ne dăm demisia, dar dacă ar fi, ar trebui să ne-o dăm toți.”

Cât despre cazul în sine, Pîrșu a susținut, la fel că Brănișteanu, că nu au avut toate documentele la dispoziție când au luat o decizie în cazul Torok:

„Nu știu dacă am judecat greșit, dar există acolo un paragraf, care spune că ori îl suspenzi patru luni, ori deloc. Ceea ce e foarte mult să suspenzi patru luni de zile un jucător, să îl lași fără salariu. Ar putea să aibă mai multe repercursiuni. Trebuie făcută o nouă evaluare a consecințelor acestor suspendări, că până acum noi nu ne mai întâlnisem cu un asemenea caz la Comisia de Disciplină, dar acum a fost dat la noi acest scenariu. Asta a fost decizia noastră, independent de Federație. Nu am avut treabă cu FRB. Din ce am putut noi să analizăm. Nu am avut toate probele, poate că ne-am pripit”.

*foto: facebook Emil Boc (Nicolae Pîrșu este al doilea din stângă, lângă Mircea Cristescu)

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mihaitha :

    Degeaba
    Faptul ca "poate s-au pripit, nu au avut toate probele" nu i-a oprit sa mentina decizia "poate pripita".

    cu 4 ani în urmă (19.09.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!