Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Niksa Bavcevic: „Am folosit greșelile lor pentru a le transforma în avantajele noastre"

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.04.2015

Steaua CSM București s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin după ce a trecut cu 3-0 de CSM-U Oradea. În ultima partidă, militarii s-au impus în deplasare cu scorul de 91-86. Formația din capitală a fost condusă și la 14 puncte iar în repriza secundă a revenit extraordinar. La finalul partidei, Niksa Bavcevic a vorbit la conferința de presă de această ultimă partida care a trimis echipa sa spre semifinalele LNBM:

Trebuie să remarc și să recunosc că de fiecare dată când vin la Oradea știu sigur că vom avea parte de o atmosferă excelentă pentru un meci de baschet. Din nou am avut o atmosferă perfectă, îmi pare rău pentru fanii care regretă înfrângerea. Oradea ne-a surprins în prima repriză, iar noi am evoluat tactic foarte slab și în ofensivă cu multe emoții. Am acceptat un joc de run&gun din partea adversarilor, iar defensiva noastră a fost depășită la capitolele tranziție, recuperări, și la pase decisivă. În întreaga primă repriză am avut un număr dezastruos de pase decisive, doar șase.

În repriza secundă am încercat să ne calmăm puțin, iar la pauză le-am spus jucătorilor mei că avem nevoie de doar trei minute bune pentru a reveni în meci. Așa și a fost. Le-am mai cerut jucătorilor să se apere mai agresiv, să se lupte pentru fiecare minge la recuperare, pentru că la capitolul acesta am fost cea mai bună echipă din LNBM. Nu am avut o zi excelentă la aruncările din acțiune, nici de la libere, dar în repriza secundă am jucat mai multe sisteme pe care le-am pregătit și au dat roade. În final am avut nervi mai tari decât adversarul. Am folosit greșelile lor pentru a le transforma în avantajele noastre. În repriza secundă i-am oprit pe Dillon, care ne-a făcut multe problemele în prima repriză. De asemenea orădenii au aruncat foarte bine în prima repriză, 46.7% de la mare distanță, ceea ce se întâmplă foarte rar. Am decis să renunțăm la apărarea zonă, să punem presiune pe jucătorilor lor din afara semicercului, iar ca și efect au terminat meciul cu 29% la trei puncte. Tot ceea ce ne-a lipsit în prima repriză, tranziție, recuperări și oprirea adversarului la aruncările de la mare distanță am efectuat în repriza secundă. În ultimul rând, dar un aspect extrem de important, în repriza secundă am pasat mai bine, nu am driblat de prea multe ori mingea, și de aceea am înscris 51 de puncte. Sunt foarte mulțumit de rezultat. Doresc să le urez bihorenilor tot ce e mai bun, îl apreciez pe colegul meu Cristian. Cred că după toate turbulențele din acest sezon cu care s-a confruntat, căci nu e foarte ușor să schimbi fundașul pe parcursul sezonului, noi am făcut asta și știm că e foarte greu, dar și trei jucători români. Doresc să-l felicit pentru un sezon foarte bun. E nu e ușor să fi eliminat în sferturile de finală, dar a fost un duel foarte echilibrat. Puteam să se termine la fel de bine în favoarea orădenilor. 

Întrebat despre duelul din semifinale cu BC Mureș, Niksa Bavcevic s-a declarat impresionat de schimbarea pe care mureșenii au suferit-o iar faptul că aceștia au trecut cu 3-0 de U BT Cluj-Napoca ar trebui să impună respect în fața oricărui adversar, după spusele tehnicianului:

„Cu Mureșul am jucat deja de 6 ori. De 4 ori în Cupa României și de 2 ori în campionat. I-am eliminat în cupă iar apoi ne-au eliminat ei pe noi, fără Travis Watson. Nu am mai trăit o asemenea situație în cariera mea de fi eliminat de o echipă pe care am eliminat-o. Vom avea la final minim 9 partide împotriva lor. Au schimbat antrenorul, și-au schimbat stilul de joc. Joacă foarte bine, câștigând 3-0 în fața Clujului au arătat ceva ce în România toată lumea trebuie să respecte. Acum ei sunt într-o formă bună dar noi jucăm acasă și avem argumentele noastre și urmărim să ajungem în finală.”

Pentru Steaua CSM EximBank București aceasta a fost a 5-a victorie consecutivă în fața bihorenilor, toate obținute în actualul sezon competițional.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!