Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Noul protocol medical pentru competițiile de baschet a fost aprobat de FRB

Noul protocol medical pentru competițiile de baschet a fost aprobat de FRB

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a aprobat noul protocol medical pentru competițiile de baschet în spații închise.

Protocolul a fost actualizat ca urmare a ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial în data de 08.04.2021. Astfel, testele antigen pentru depistarea COVID-19 vor putea fi folosite de echipe în locul testelor PCR. Costurile pentru testarea delegațiilor participante la meciuri vor fi reduse semnificativ prin această schimbare.

Măsura se va aplica pentru jucători, personalul care va însoți echipele, arbitrii și oficiali.

Anuțul de pe site-ul frbaschet.ro arată astfel:

„Consiliul Director din data de 09.04.2021 a aprobat cu unanimitate de voturi noul Protocol medical al FRB pentru competitiile de baschet in spatii inchise (sali de sport), protocol care a fost actualizat in urma prevederilor Ordinului comun MTS si MS nr. 197/462/2021, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 358, in data de 08.04.2021.

Urmare a noilor prevederi legale, testarile pentru depistarea infectiei cu virusul SARS-CoV-2 sunt considerate valabile numai daca sunt facute in unitati avizate de Ministerul Sanatatii si efectuate in conformitate cu metodele aprobate de Ministerul Sanatatii, prin Ordinul MS, nr. 1513/2020, pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de catre directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, de catre Institutul National de Sanatate Publica, de catre unitatile sanitare, precum si de serviciile de ambulanta judetene si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov si de medicii de familie a masurilor in domeniul sanatatii publice in situatiile de risc epidemiologic de infectare cu virusul Sars-Cov-2, cu modificarile si completarile ulterioare.”

*Foto: europa.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!