Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

O nouă încleștare între BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea

O nouă încleștare între BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea

Etapa a 12-a din Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2019/2020 programează sâmbătă, 4 ianuarie, partida dintre BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea. Finalistele din sezonul trecut se vor duela la Sala Transilvania începând cu ora 19:00 iar partida va fi transmisă în direct la Digi Sport 2.

Brigada de arbitri pentru acest joc va fi formată din Bogdan Podar, Șerban Rașoga și Istvan Bertalan, iar comisar din partea FRB va fi Doru Vinași. Interesant este faptul că arbitrul principal al partidei a oficiat de cele mai mult ori în cariera sa la meciurile uneia dintre echipe. Bogdan Podar a fluierat la 93 de partide ale lui CSM CSU Oradea și la 92 ale lui BC CSU Sibiu.

BC CSU Sibiu nu a simțit gustul victorie în acest sezon în fața lui CSM CSU Oradea. După ce anul trecut sibienii au pierdut finala LNBM în fața orădenilor, în actuala stagiune au venit patru înfrângeri la rând în trei competiții diferite. Prima înfrângere a venit în SuperCupa României, cea de-a două în FIBA Europe Cup, a treia în LNBM și ultima din nou în FIBA Europe Cup. În total, BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea s-au întâlnit de 11 ori în 2019 iar bilanțul este de partea bihorenilor, care au câștigat 8 dintre aceste dispute.

CSM CSU Oradea are avantaj în fața lui BC CSU Sibiu și la confruntările all-time. „Leii roșii” au înregistrat din 2007 și până în prezent 31 de victorii în fața sibienilor și au cedat de 24 de ori.

Îniantea disputei din etapa a 12-a a LNBM, CSM CSU Oradea pornește din nou cu prima șansă mai ales că în această stagiune nu a pierdut în fața Sibiului. Campioana României a pierdut doar două partide în această ediție de campionat, una în prima etapă cu Steaua și cealaltă pe terenul lui U BT Cluj-Napoca, liderul LNBM.

O comaprație statistică între cele două echipe ne arată că Oradea are o medie de puncte pe meci cu 7 unități mai ridicată decât cea a Sibiului. Campioana României este mai bună atât la pase decisive și eficiență. Echipa de Cibin stă mai bine la capitolul recuperări, unul dintre puținele aspecte statistice la care sibienii sunt peste adversarii de astăzi.

Cu siguranță BC CSU Sibiu își propune să oprească seria negativă în fața lui CSM CSU Oradea. Pentru trupa lui Dan Fleșeriu partida este importantă și din prisma clasamentului, pentru nu a pierde contactul cu primele două clasate din LNBM.

Cele două formații ar putea alinia întreg efectivul la această partidă. BC CSU Sibiu nu s-a putut baza în ultimul joc pe aportul lui Lucas Tohătan, în timp ce la Oradea a lipsit Bobe Nicolescu.

în ultimele sezoane s-a născut o nouă rivalitate între Sibiu și Oradea, datorită întâlnirilor dese din fazele avansate ale competițiilor interne și mai ales după ce în sezonul precedent cele două formații și-au împărțit trofeele. Această rivalitate a adus dispute și în afara terenului, ultima cauzată de naturalizare lui Kris Richard și dreptul acestuia de a fi folosit drept jucător român. BC CSU Sibiu a înaintat o plângere în acest sens iar răspunsul lui Șerban Sere, președintele lui CSM CSU Oradea, nu s-a lăsat așteptat.

Așa cum spuneam și mai sus, CSM CSU Oradea pornește favorită dar mă aștept la un meci echilibrat. Pronosticul meu pentru acest meci este acela că BC CSU Sibiu nu va pierde la o diferență mai mare de 7 puncte, pentru o cotă de 1.65 la Superbet.

foto: BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!