Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Octavian Popa Calotă: „Atuul nostru este jocul rapid, de tranziție”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
05.12.2015

CSU Sibiu și CSM-U Oradea se întâlnesc astăzi într-o partidă care poate decide ocupanta primului loc în clasamentul general la finele turului. Căpitanul formației de pe Cibin, Octavian Popa Calotă, a spus, pentru TotalBaschet, că ambele echipe au șanse egale în această seară, însă e convins că o prezență numeroasă a suporterilor în Sala „Transilvania” va face diferența pentru formația sa

„Cred că va fi o dispută echilibrată. Jucăm în compania unei echipe foarte puternice în campionat, care și-a dovedit valoarea an de an. Cred că sunt foarte bine așezați în teren, antrenorul lor face o treabă foarte bună în privința aceasta. Cred că ambele echipe au șanse egale”, a declarat căpitanul lui CSU Atlassib Sibiu.

Deși vede CSM-U Oradea ca pe o echipă extrem de bine pregătită, Calotă e de părere că formația sa are un mare atu de partea ei: jocul rapid, de tranziție.

„Oradea este o echipă foarte puternică, bine acoperită pe toate posturile, cu jucători de valoare. Am dovedit că suntem în creștere de formă în ultimele meciuri și ne dorim să ne arătăm valoarea de fiecare dată când jucăm în fața propriilor suporteri și cred că atu-ul nostru este jocul rapid, de tranziție. Sper să putem profita de plusurile noastre și în acest meci”, a spus Octavian Popa Calotă.

Sibienii s-au așezat în fotoliul de lider al Ligii Naționale, după o serie de șase victorii consecutive. Chiar și așa, nu se îmbată cu apă rece, căpitanul galben-albaștrilor fiind conștient că până la finalul campionatului mai este cale lungă și orice ce se poate întâmpla.

„Într-adevăr, ne aflăm pe val acum și reușim să avem rezultate bune, mai ales acasă, și cu ajutorul suporterilor. Momentan nu ne concentrăm pe ce poziție suntem, pe ce poziție am putea cădea sau pe ce poziție să rămânem în clasament. Până la finalul campionatului mai este mult și este prematur să vorbim despre asta. Mai sunt multe etape. Bineînțeles că noi ne dorim de fiecare dată victoria și vom intra, și în acest meci, cu gândul la victorie, mai ales în fața propriului public”, a mai spus fundașul sibienilor.

Acesta a vorbit și despre așteptările pe care suporterii le au, an de an, de la echipa lor preferată.

„Fanii au așteptări de la noi, ca în fiecare an. Își doresc rezultate cât mai bune de la echipa lor preferată, iar noi ne dorim același lucru. Sper să vină în număr cât mai mare, pentru că vom avea nevoie de ei mai mult ca niciodată și, cu siguranță, dacă ne vor susține ca de obicei, vom reuși și victoria”, a conchis căpitanul ardelenilor.

Octavian Popa Calotă a fost cel mai bun marcator al sibienilor în succesele repurtate în fața lui Gaz Metan Mediaș și CS Dinamo București. În ultima etapă, jucătorul a marcat 19 puncte, contribuind decisiv alături de ceilalți patru titulari la victoria echipei sale împotriva celor de la Dinamo.

*Foto: Facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!