Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Opinie. Au avut de partea lor „râul, ramul și sibianul”

Opinie. Au avut de partea lor „râul, ramul și sibianul”

BC CSU Sibiu a reușit o victorie neașteptată, dar meritată, în fața celor de la U-BT Cluj, scor 85-82, în etapa a 23-a din LNBM.

A fost momentul perfect pentru o victorie a sibienilor, ale căror astre par că s-au aliniat în meciul din această rundă. Clujenii veneau după o înfrângere în Champions League în fața celor de la Unicaja Malaga. Un meci pierdut la o diferență poate prea usturătoare, după felul în care a arătat jocul. Asta în timp ce sibienii au avut de partea lor pentru prima dată în ultimii doi ani o „casă închisă”, după ce autoritățile au decis să nu mai prelungească starea de alertă, iar toate restricțiile din ultimii ani au fost ridicate.

Astfel, am avut parte de primul derby al Ardealului în adevăratul sens al cuvântului, cu o Sala Transilvania plină de galben albastru, iar acest lucru le-a dat aripi jucătorilor antrenați de Miguel Angel Hoyo. Sibienii au avut o doză în plus de răutate, având mai multe recuperări ofensive, mai multe intercepții, dar și mai multe faulturi. De asemenea, pe lângă plusul oferit de public, trupa de pe Cibin a avut parte și de sprijinul hazardului.

Eroul partidei pentru Sibiu, Lucas Tohătan, și-a trecut în cont un record stagional și cel mai bun meci al său de când joacă în galben-albastru la nivel de puncte. Iar coșul grație căruia a reușit această performanță a fost stabilit după o aruncare de trei puncte care a intrat cu noroc în coș, după ce a sărit din inel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Așadar putem spune că „râul și ramul” au fost de partea sibienilor, care cu aportul unei Săli Transilvania pline devin din nou un „powerhouse” pe teren propriu.

De partea cealaltă U-BT Cluj pare să fi pierdut din aura de echipă invincibilă, odată cu înfrângerea suferită cu Voluntari în Cupa României. Cu toate acestea, clujenii rămân „echipa de bătut” în LNBM. Iar fanii formației de pe Someș n-ar trebui să se descurajeze prea tare după înfrângerile din ultima lună. Era de așteptat ca la un moment dat să se petreacă un recul. U-BT va mai pierde meciuri, însă în continuare e favorită cu orice altă echipă din Liga Națională într-o serie de cinci.

Acestea fiind spuse, mă bucur că după doi ani de pandemie am avut parte din nou de un recital complet al inimoasei galerii galben-albastre.

PS: Că tot veni vorba de galben-albastru, clubul sibian va organiza un antrenament pentru copiii refugiaților ucraineni. Antrenor va fi Andrei Calnicenco:

 

Mai avem o veste bună înaintea Derby-ului de astazi! 🏀BC CSU Sibiu organizeaza antrenamente pentru copiii din Ucraina! 🇺🇦 Miercuri, 16 martie, intre orele 12:00-13:00 la Sala Transilvania, echipa de baschet BC CSU Sibiu face antrenament cu copiii ucraieni. Antrenor va fi Andrei Calnicenco, baschetbalist ucrainean care a venit la Sibiu si activeaza de cateva zile in staff ul tehnic al echipei noastre. E nevoie de incaltaminte si imbracaminte sport si multa voie buna! Programul este sustinut de Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu! 🤳Pentru detalii puteti suna la 🇺🇦+380502922261 sau 🇷🇴+40 753 701 204

Posted by BC CSU Sibiu on Friday, March 11, 2022

*Foto: facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!