Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea încheie turul LNBM cu o victorie la scor

CSM Oradea încheie turul LNBM cu o victorie la scor

Într-un meci disputat în BTArena din Cluj-Napoca, CSM Oradea a dispus de CSA Steaua cu scorul de 79 la 46 și a încheiat turul LNBM cu o victorie.

Formații de start:

CSA Steaua – Nicoară, O'Brien, Mandache, Brown și Coconea;

CSM Oradea – Fometescu, Holt, Watson, Valeika și Zekovic.

Aaron Broussard a înscris de la distanță în ultima secundă a primului sfert, un sfert dominat de CSM Oradea și a dus scorul la 21-12 în favoarea echipei sale.

După câteva minute din sfertul secund, orădenii au reușit să se distanțeze la 16 puncte, după ce Zekovic a profitat de o recuperare ofensivă și a înscris de sub panou, 30-14. Jucătorii lui CSM Oradea au avut un răspuns prompt la reușitele lui Mandache și O'Brien, astfel, diferența de pe tabelă s-a păstrat pâna la pauza mare, 40-25.

După 20 de minute de joc efectiv, Dragan Zekovic era cel mai eficient jucător de pe teren cu un indice de 15 în dreptul eficienței, sârbul echipei antrenate de Achim își trecuse deja în cont 8 puncte (1/1 la două puncte, 2/3 la trei puncte), 6 recuperări și 2 pase decisive.

De partea cealaltă, steliștii aveau deja 9 mingi pierdute, cu 3 mai multe decât în întreaga partidă precedentă, cea cu SCM Timișoara.

Orădenii au început mai bine sfertul trei și s-au distanțat la 20 de puncte, 45-25, dar steliștii au reușit să profite de o perioadă slabă din punct de vedere ofensiv a ultimei campioane a României și s-au apropiat pe tabelă grație unui coș de trei pe tranziție semnat de Creek, 48-35, fapt care l-a determinat pe Cristian Achim să ceară timp de odihnă. Întreruperea a fost de bun augur pentru echipa din Oradea și sfertul trei s-a încheiat cu scorul de 54 la 39.

După 30 de minute de joc, CSA Steaua avea o singură aruncare liberă, obținută de Ivan Vranes. De partea cealaltă, CSM Oradea aruncase deja 8 libere, Holt lider la acest capitol cu 3 din 4.

Ultima campioană a României s-a distanțat la 20 de puncte în debutul actului decisiv, 64 la 44, și a continuat să dicteze ritmul jocului până în finalul jocului. Astfel, CSM Oradea și-a adjudecat partida cu scorul de 79 la 46.

Bihorenii au câștigat ultimul sfert al confruntării la o diferență de 18 puncte, 25 la 7.

În urma acestui rezultat, CSM Oradea are 9-4 la general la finalul turului LNBM, în timp ce CSA Steaua ajunge la 6-7. 

Remarcați

Dragan Zekovic - 18 puncte, 9 recuperări; Stephen Holt - 14 puncte, 7 recuperări; Aaron Broussard - 12 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive; 

John O'Brien - 8 puncte, 5 recuperări; Kenneth Brown - 8 puncte; Maurice Creek - 8 puncte, 5 recuperări. 

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro 

 

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Victorie
    Victoria asta s-ar putea sa ne faca mai mult rau decat bine, in sensul ca s-ar putea sa mi schimbam atat de mult cat ar trebui lotul dupa victoria asta.

    cu 3 ani în urmă (10.02.2021)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Nu
      Asta ar însemna să ne furăm singuri căciula, într-un meci în care am avut adversar in genul cum a avut Clujul ieri. Practic Steaua nu a opus rezistență. Când vom învinge Cluj/Sibiu/Voluntari/Craiova, atunci discutăm. Fără niște mișcări în lot, nu vad cum putem emite pretenții la primele 4 locuri. Sunt persoane responsabile în club, care ar trebui sa vadă mai bine acest parcurs lamentabil al echipei de pana acum. Decizia le aparține.

      cu 3 ani în urmă (10.02.2021)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      Da
      Total de acord!

      cu 3 ani în urmă (10.02.2021)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Oradea
    Aveți dreptate, DAR mai sunt bani pt transferuri?
    Pt ca dacă va bazați pe faptul ca se renunță la Valeika și vor fi bani, va înșelați. La cât câștiga Valeika nu-l aduci nici măcar pe Lazar!

    cu 3 ani în urmă (10.02.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!