Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ousmane Barro a debutat cu un double-double

Adrian Micinic

Adrian Micinic
13.01.2013

Ousmane Barro a debutat în Liga Națională în meciul câștigat de către BC Mureș, scor 66-55, în fața lui CSU Ploiești. Meciul contează pentru etapa a 17-a în sezonul regulat.

Sportivul originar din Senegal a bifat 26 minute de joc, perioadă în care a avut 3/4 la aruncările din acțiune, respectiv 4/7 la linia de pedeapsă pentru un total de 10 puncte. A adăugat 11 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace și trei posesii pierdute pentru un coeficient de 18 la eficiență.

În pofida faptului că nu-și cunoaște colegii de echipă și antrenorul, cu atât mai puțin să aibă informații în detaliu despre stilul de joc al adversarului, Barro s-a descurcat foarte bine. A demonstrat că este genul de pivot inteligent, care își ține picioarele pe parchet în permanență și nu se duce la fentă sau sare la capac.  De asemenea, întâmplarea face ca africanul să debuteze în România cu o victorie împotriva campioanei. Ne putem imagina cât de important este acest lucru pe parte de moral.

Din punct de vedere ofensiv Barro a demonstrat că poate să joace colectiv și nu doar atunci când el este destinatarul. Poate să distribuie mingea și să găsească omul liber. E sigur în ceea ce face și nu se pierde cu firea chiar dacă mai comite erori, pentru că este conștient de faptul că toată lumea greșește. A jucat pick and roll cu colegii săi și se întoarce excelent atât din punct de vedere al timing-ului cât și al poziționării.

'Zici că e uns cu cremă' a fost expresia pe care colegul meu, Costin Marinescu, a folosit-o într-o discuție particulară imediat după încheierea partidei referindu-se la felul în care ieșea din blocaj strecurându-se printre apărătorii adverși fără a putea fi blocat.

La prima vedere jucătorul de 2.07 metri a impresionat prin inteligență, rutină și control. După ce va fi integrat în sistemul de joc al echipei pe ambele faze, BC Mureș va deveni o echipă de temut (bine, deja este) inclusiv la interior. Barro este un jucător impresionant și o piesă deja foarte importantă în echipa ardeleană.

Cine pariază împotriva acestei echipe acum?

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Valoare
    Si cand te gandesti ca a ajuns (din Senegal!!!!!) abia vineri in Targu Mures si a avut o zi la dispozitie sa isi cunoasca coechipierii inainte de meciul de azi..............

    cu 11 ani în urmă (13.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!