Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Patrick Richard: „Abordarea lor ne-a ajutat să lucrăm la unele lucruri la care n-am avut ocazia până acum”

Patrick Richard: „Abordarea lor ne-a ajutat să lucrăm la unele lucruri la care n-am avut ocazia până acum”

U-BT Cluj a ajuns la a 7-a victorie stagională în Liga Națională de Baschet Masculin, după succesul cu 92-80 din debutul etapei a 8-a, în fața rivalei CSU Sibiu.

La finalul partidei, Patrick Richard a oferit câteva declarații pentru baschet.ro, în care a scos în evidență, pentru început, cum a încercat Sibiul să rămână în meci:

„A fost un meci tactic, pentru că ei au jucat 2-3 zonă pentru 38 de minute și au făcut totul să rămână în meci. Abordarea lor ne-a ajutat să lucrăm la unele lucruri la care n-am avut ocazia până acum și am găsit calea să bifăm un run, după care ne-am mărit avantajul și am câștigat.”

Clujul a avut 30 de assist-uri ca echipă, detaliu despre care Richard a spus:

„Avem multă muncă în spate și toți suntem altruiști. Fiecare joc poate aduce lucruri diferite, acum ei au jucat zonă și a trebuit să pasăm mingea, să nu fim statici, așa am avut multe aruncări libere pe care am reușit să le marcăm.”

Căpitanul lui U-BT a punctat diferența dintre acest meci și ce întâlnește formația sa de obicei în cupele europene:

„În acest joc, după cum am spus, am avut multe aruncări libere din spatele arcului de cerc. În BCL trebuie să ne asumăm aruncări dificile, inclusiv eu, dar azi a fost exact opusul. Trebuie să continuăm să aruncăm cu încredere, avem shooteri buni în echipă.”

În încheiere, Petrică a vorbit despre returul cu Hapoel Holon din BCL, meci programat miercuri (17.11) în BTarena:

Mă aștept la un meci dificil, la fel ca cel din Israel. Acolo au avut 5000 de fani și a fost o atmosferă cu totul diferită, din păcate noi nu-i putem avea pe fani alături. Ne dorim să îi învingem și știm că suntem capabili de asta. Acum vom avea puțină pauză și ne pregătim pentru o echipă dificilă, dar avem încredere că îi putem bate și trebuie să ne concentrăm să obținem victoria.”

Patrick Richard a încheiat meciul cu 15 puncte (5/5 din spatele arcului de cerc), 10 pase decisive și 6 recuperări, totul pentru un indice al eficienței de 29 de unități.

 

*foto: u-bt.basketball (Manases Sándor)

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Le-a luat puțin timp clujenilor să desfacă zona noastră și cu siguranță îi va ajuta exercițiul ăsta pe viitor.
    Noi mergem mai departe, dar spatele e tot mai lipit de zid...

    cu 2 ani în urmă (13.11.2021)
    • uplifter:

      Re
      Lăsând la o parte rezultatele proaste de pana acum, din ceea ce arata echipa, în condițiile în care este evident ca este incompleta, n-aș zice ca sunteți chiar cu spatele la zid.
      Este potențial de mai bine, exista dăruire din partea jucatorilor, ar trebui sa apară și rezultatele. Acum, ca acestea vor fi departe de pretențiile obișnuite ale Sibiului, asta este altceva.

      cu 2 ani în urmă (13.11.2021)
    Raspunde
  • Ricardo :

    U BT
    Eu remarc ceva uitandu-ma pe statistica... U BT a reusit numai 5 recuperari ofensive!!! Mult prea puutin pentru o echipa cu jucatori de o valoare incontestabila. Probabil in multe dintre meciurile din LNBM echipa clujana intra total nemotivata.

    cu 2 ani în urmă (13.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!