Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Patrick Richard: „Moralul nostru nu era scăzut după cele două înfrângeri”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.03.2022

Patrick Richard: „Moralul nostru nu era scăzut după cele două înfrângeri”

U-BT Cluj Napoca i-a administrat lui CSO Voluntari a treia înfrângere stagională, într-o restanță disputată marți, în BTarena. Ardelenii s-au impus cu 97-75 și revin pe primul loc în Liga Națională

Patrick Richard a fost cel mai bun jucător al gazdelor. Baschetbalistul cu dublă cetățenie a fost cel mai prolific marcator al disputei și a terminat cu 22 de puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, 3 intercepții. Clujul a câștigat cele 25 de minute jucate de Pat la 25 de puncte, iar el a terminat cu un indice al eficienței de +31.

La finalul încleștării, Richard a avut 9/13 la aruncările din acțiune, 3/6 la cele de la distanță și 1/1 de la linia de pedeapsă. Prin această evoluție, el a atins un nou record personal de puncte în acest sezon al Ligii Naționale.

La finalul confruntării, MVP-ul serii a oferit declarații într-un live pe pagina oficială de Facebook a lui U-BT Cluj.

„După pauză am început să ne înscriem aruncările, dar cel mai important e că am fost constanți defensiv pe parcursul celor 40 de minute. Am încercat să rămânem concentrați, să nu ne oprim din a fi agresivi și în final această tactică a fost un succes.

O luăm pas cu pas, meci cu meci. După cum am mai spus, trebuie să continuăm să depunem efort pe defensivă. Ofensiv, vom avea seri în care aruncările ne intră și seri în care vom rata mai mult, dar dacă apărarea se menține la nivelul pe care îl dorim, avem o șansă în fiecare meci pe care îl jucăm.

Chiar dacă am pierdut două meciuri, moralul nostru nu era scăzut. Am suferit două eșecuri, dar nu este sfârșitul lumii. O luăm de la capăt, analizăm ce am greșit și încercăm să reparăm. Asta am făcut pentru astăzi. A fost un meci pe care l-am câștigat, iar acum trebuie să trecem peste.”

Următorul meci pentru U-BT Cluj va avea loc tot pe teren propriu, cu CSM Galați. Disputa de vineri va conta pentru etapa a 24-a și va începe de la ora 18:00.

*foto: u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!