Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Patrick Richard, MVP-ul finalei cu CSO Voluntari

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.06.2022

Patrick Richard, MVP-ul finalei cu CSO Voluntari

U-BT Cluj s-a încununat pentru a șaptea oară în istorie campioana României, după ce și-au apărat trofeul câștigat în sezonul trecut. Ardelenii s-au impus cu 85-74 în disputa cu CSO Voluntari de joi seara și au câștigat cu 3-1 la decisiv seria din finala Ligii Naționale.

Patrick Richard a fost MVP-ul studenților în seria cu gruparea ilfoveană. Jucătorul cu dublă cetățenie a avut medii de 15.7 puncte, 4.7 recuperări, 4.2 pase decisive în 26 de minute pe meci. Procentajele sale au fost de 43.5% din acțiune, 40% de la distanță și 91.6% de la linia de libere.

În ultimul meci al seriei, Richard a terminat cu 19 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive în doar 20 de minute. El a avut 4/8 coșuri de la distanță înscrise și a terminat cu un indice al eficienței de +16.

Pentru Patrick Richard este al patrulea trofeu în România, după Cupa României câștigată în 2020, titlul în Liga Națională din stagiunea 2020-21 și Supercupa României câștigată la debutul acestei stagiuni. El a fost numit All-Star în această stagiune.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

11 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Petrica
    Si ce e mai impresionant, e ca la pauza avea o (zero) puncte! 0/6 (0/2 la 2pct; 0/4 la 3 pct). Dupa care in repriza a doua zbang - 19 pct, 5/5 FG ( 1/1 la 2 pct, 4/4 la 3 pct, 5/5 la libere)

    IMPRESIONANT !

    cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Am zis-o și o mai zic
      Sa ii dea
      Domnul sănătate și măicuța Domnului:))
      Cu excepția deciziei de a suta de 3 in sf de cupa României și a ratat deși putea da șut de 2 pct (sper ca am reținut bine) nu văd ce sa ii reproșezi omului. Este top atât in România cât și pe plan european plus sigur și extrasportiv cred ca e high-level, sa nu zic in vestiar

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    Raspunde
  • Bihor :

    utilitate
    patrick richard a fost impresionant aproape tot sezonul, nu doar azi
    cu siguranta, aducerea lui a fost cea mai inspirata alegere pe care a facut-o clujul in ultimii ani
    in cazul lui e de apreciat un lucru ... la concursul de aruncari de 3 puncte de la all stars game a pierdut, si chiar destul de clar, in fata lui stephen holt ... insa in meciuri, in special in cupele europene, richard a avut mana sigura, a fost providential pentru cluj in multe momente cand echipa avea nevoie de el, a fost motorul echipei ... in schimb, holt nu a confirmat decat rareori, cel mai dezamagitor moment fiind poate primul meci din semifinala cu voluntari, cand a inscris vreo 2-3 punct, daca nu ma insel ...

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Who?
    Cine rămâne, cine pleacă?

    cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Cam devreme
      pentru această întrebare. Probabil de mîine-poimîine vom ști mai multe. Deocamdată să ne bucurăm și să sărbătorim.

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    Raspunde
  • Pop Dorel :

    Speculații!
    Patrick are oferta din ACB,Colceag în state,Grasu în București,Măciuca a semnat cu altcineva,Kuti la Cluj.

    cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Speculatii...
      ...gratuite sau informatii de pe un alt "grup de whatsapp"?

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • #LLKB:

      Pat
      Din cate stiam Pat mai are un an de contract cu U

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Petrică
      Se pare că oferta din afară pentru el este una foarte bună. La ce a făcut pentru noi nu cred că nu va fi lăsat să plece dacă vrea. Sper că va pune totul în balanță: vârsta, poziția pe care o are la noi și de ce nu raportul câștiguri/cheltuieli, cred eu mai avantajos aici.

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      "Se pare că"...
      ...și ”vom vedea dacă” & altele de genul sunt lucruri sub care se pot masca foarte ușor simple presupuneri sau rodul imaginației cuiva. Care dacă nu se materializează e ok, că e pe bază de ”poate că da, poate că nu”. Eu nu acuz doar cazul ăsta și pe tine în particular, spun despre toate ”zvonurile” care circulă legate de jucători / echipe.

      De ezemplu, în loc de ”Patrick are ofertă din ACB” & ”este una foarte bună” ar fi mai rezonabil (doar dau exemplu, să nu se apuce careva să ia de bun ce zic!!!) ceva de genul ”Patrick a primit o ofertă de 450k / sezon de la Real Madrid”.

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Nenea Vânătorul
    Ai dreptate, dar este în firea suporterilor să fie interesați despre ce și cum se mai aude de echipa lor. Că sunt zvonuri, că sunt dorințe, de când e lumea fanii le dezbat. De aceea apar construcții de genul "se pare că" sau " vom vedea dacă". Nu este altceva decât dorința suporterilor de a împărtăși cu ceilalți ceea ce a auzit. Sigur este numai anunțul oficial al clubului. Dacă ai auzit altceva pune și tu un "se pare că", iar dacă știi din surse sigure, scrie un "în mod sigur". De exemplu este un zvon că Vlad Moldoveanu s-a înțeles pt. 2 ani cu "U", pe care @gyke l-a confirmat mai mult sau mai puțin. Nu este neapărat un zvon care mie personal imi face plăcere. De Petrică am scris pentru că mie îmi place teribil nu numai ca și jucător, dar și ca și om și consider că ar fi o pierdere pentru noi.

    cu 1 an în urmă (04.06.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!