Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Patrick Richard: „Ne așteaptă o bătălie grea”

Patrick Richard: „Ne așteaptă o bătălie grea”

U-BT Cluj începe finala Ligii Naționale de Baschet Masculin împotriva lui CSO Voluntari pe teren propriu, duelurile din 26 și 28 mai urmând să se joace în BTarena.

Patrick Richard a participat la conferința de presă premergătoare debutului finalei, spunând pentru început că acesta este momentul sezonului în care echipa își dorește să fie:

„E punctul în care vrem să fim. Ne așteaptă o bătălie grea, de mare intensitate în această serie. Trebuie să luăm fiecare meci pe rând și să jucăm ceea ce știm. Am avut un sezon lung, am reușit câteva lucruri minunate, însă principalul obiectiv rămâne câștigarea campionatului. Asta ne dorim și încercăm să ne apărăm titlul cucerit anul trecut.”

„În cupă au fost circumstanțe diferite și alte reguli față de campionat”

Întrebat despre înfrângerea din semifinalele Cupei, unde Voluntari s-a impus cu un punct diferență, Richard nu se mai gândește la acel joc:

„Nu ne mai gândim la asta. Sigur, a fost un obiectiv pentru noi și nu l-am îndeplinit. Ei au câștigat cupa în cele din urmă pentru a doua oară la rând. Au fost circumstanțe diferite și alte reguli față de campionat. Tot ce a fost rămâne pentru trecut, acum ne concentrăm pentru primul meci al finalei.”

Căpitanul lui U-BT nu s-a așteptat ca Voluntari să închidă în minim de meciuri seria cu Oradea din semifinalele campionatului și a scos în evidență prestația defensivă a ilfovenilor:

„Nu ne așteptam să câștige seria cu 3-0, a fost puțin șocant. Voluntari a jucat foarte bine, mai ales defensiv în meciurile de la Oradea și au jucat fizic. Suntem pregătiți pentru duelurile cu ei. Seria din semifinale pentru noi a fost puțin diferită, din mai multe circumstanțe, dar luăm lucrurile bune și acum suntem cu gândul doar la partidele cu Voluntari și vedem ce se va întâmpla.”

La final, Patrick Richard a avut un mesaj și pentru fanii lui U-BT Cluj:

„Îi încurajez pe fani să vină alături de noi și să ne susțină. O să fie baschet de calitate. Avem șansa să îndeplinim un obiectiv care ne-a reușit anul trecut, câștigarea campionatului, și ne dorim să triumfăm din nou. Îi aștept pe fani să ne susțină și să creeze o atmosferă excelentă în BTarena.”

Debutul finalei sezonului 2021-2022 în Liga Națională de Baschet Masculin are loc joi, 26 mai, partida dintre U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari urmând să înceapă la ora 19.30 și va putea fi urmărită pe Digisport 2, Prima Sport 1 și YouTube FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!