Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Patrick Richard: „Nu calculăm la câte puncte putem pierde, noi ne dorim victoria”

Patrick Richard: „Nu calculăm la câte puncte putem pierde, noi ne dorim victoria”

U-BT Cluj-Napoca se află în fața unui meci istoric în Basketball Champions League, având șansa de a se califica în sferturile competiției în urma partidei de la Oostende, de marți seară (22.03).

Ardelenii termină pe primul loc grupa K dacă se impun, indiferent de diferență, având și varianta unei înfrângeri la maxim 5 puncte pentru a merge mai departe. Patrick Richard a vorbit în conferința de presă premergătoare deplasării în Belgia despre miza partidei:

„Cu siguranță este un meci mare. Vrem să câștigăm și să încheiem grupa pe primul loc. Nu calculăm la câte puncte putem pierde, noi ne dorim victoria. Vom fi pregătiți să ne impunem. Nu ne gândim la cum ne calificăm cu o înfrângere, ci ne gândim la victorie. E un meci dificil pe terenul lor, au și ei șansa să se califice, așa că știm cât de greu va fi, dar o să fim concentrați și gata de luptă.”

Jucătorul lui U-BT Cluj n-a fost suprins de faptul că Oostende a câștigat cu Unicaja Malaga săptămâna trecută, doar diferența de scor fiind cea care i-a atras atenția lui Richard:

„Poate diferența de scor, de 18 puncte. Dar nu m-a surprins că Oostende a putut câștiga, fiindcă s-au luptat precum orice altă echipă într-un joc de totul sau nimic. Au dat tot ce au avut și în cele din urmă s-au impus la o diferență așa mare. E rândul nostru să mergem pe terenul lor și să câștigăm. De două ori cred că au pierdut acasă în acest sezon. O să fie dificil, dar știm ce ne așteaptă.”

„Nu are importanță cum câștigăm, atât timp cât găsim o cale să ne impunem”

Acesta a avut un mesaj pentru fani și spune că în vestiar toți jucătorii știu ce au de făcut și pentru ce luptă:

„Fanilor vrem să le transmitem că avem nevoie de sprijinul lor. E incredibil felul cum ne susțin. Știm că ne aflăm în fața unui joc important, suntem concentrați și sperăm să ne îndeplinim obiectivul. Mergem cu gândul să câștigăm, e singurul lucru care contează. Nu are importanță cum câștigăm, atât timp cât găsim o cale să ne impunem. Consistența în defensivă ne va da cea mai bună șansă, pentru că în atac putem prinde o zi în care să nu ne intre aruncările, dar dacă în apărare suntem consistenți, avem o șansă să câștigăm.”

Richard spune că nu simte o presiune pe echipă cu ocazia acestui meci de la Oostende, româno-americanul afirmând că ei au crezut de la bun început că pot ajunge în această poziție, de a se califica în Top 8:

„Poate din exterior pare că e presiune mare pe noi. Dar până la urmă e vorba despre baschet, job-ul nostru și ce ne place să jucăm. Suntem plătiți să ne facem treaba. Nu simt că e presiune pe noi. O să jucăm cu mintea limpede. Noi am crezut mereu că putem să fim în această situație, de a ne califica și ne-am pus în situația de a avea șansa să terminăm primii în grupă, pentru a merge în Top 8. Suntem încrezători și gata de luptă!”

Duelul dintre Filou Oostende și U-BT Cluj-Napoca va fi transmis în exclusivitate pe LookSport+ marți, 22 martie, de la ora 21.00.

*foto: Manases Sándor / championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!