Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Patrick Richard: „Nu suntem satisfăcuți să fim pe locul al treilea în grupă”

Patrick Richard: „Nu suntem satisfăcuți să fim pe locul al treilea în grupă”

Patrick Richard a fost eroul lui U-BT Cluj-Napoca în confruntarea cu ratiopharm Ulm de săptămâna trecută, câștigată de alb-negri cu 85 la 81, grație celor 27 de puncte înscrise de căpitanul „studenților”.

Marți, 23 ianuarie, Richard și compania revin pe teren pentru duelul cu Trento, din etapa a 16-a a BKT EuroCup. Întrebat cum este echipa, jucătorul româno-american a spus următoarele:

E entuziasmată pentru următorul meci. Luăm fiecare joc pe rând, suntem entuziasmați pentru partida care urmează și că ne întoarcem în fața propriilor suporteri. Mai ales că e ultimul meci din sezonul regulat pe care îl jucăm acasă. Îi așteptăm pe fani într-un număr cât mai mare să continue să ne susțină. Suntem entuziasmați, așteptăm să jucăm împotriva unui adversar dificil care luptă pentru playoff.

Richard a vorbit și despre prestația de săptămâna trecută și despre faptul că își dorește să ajute formația meci de meci:

Întotdeauna sunt aici pentru echipă. Uneori într-un fel, uneori în altul, în funcție de meci. În calitate de lider și căpitan, întotdeauna voi fi aici pentru echipă. Dacă va trebui să marchez, o voi face, dar sper că nu vom fi din nou la -18 sau că se va întâmpla ceva cu DJ, cum s-a întâmplat în Germania. Sunt mulți factori, dar voi încerca să fac tot ceea ce e necesar pentru a ajuta echipa.

Întrebat dacă se aștepta ca U-BT să fie pe locul al treilea în grupă, baschetbalistul ce va împlini 34 de ani în 25 ianuarie a spus următoarele:

La începutul sezonului, nu poți ști ce se va întâmpla. Dar încă din prima zi, după ce antrenorul a alcătuit echipa, am văzut că avem mulți jucători buni și că e nevoie de o chimie bună. Am făcut click foarte rapid, chiar dacă nu am avut multe jocuri în presezon, dar am fost împreună mult timp. Ne-am înțeles bine atât pe teren, cât și în afara lui. Așa că, împreună cu cei care am rămas la echipă, am reușit să facem procesul de învățare foarte rapid. Simțim că cerul este limita. Nu suntem satisfăcuți să fim pe locul al treilea în grupă. Ne-am descurcat excelent până acum, dar mai avem trei meciuri și vrem să le câștigăm pe toate. Începem cu cel de mâine.

La final, Richard a explicat și cum reușesc el și colegii lui să rămână concentrați:

Coach probabil că deja a spus asta, însă jucăm cu o echipă pe care nu poți să o citești. Într-o zi pierd la 20 de puncte, cum a fost în tur, dar apoi au mers la Gran Canaria și au câștigat clar. Noi încercăm să învățăm din victorii și din înfrângeri, poate chiar mai mult din eșecuri, fiindcă facem mai multă analiză video după ele. Încercăm să luăm fiecare meci la rând. Cu toții avem același obiectiv – să câștigăm prin orice mijloc posibil. Chiar dacă suntem conduși, încercăm să rămânem concentrați și să jucăm timp de 40 de minute. Obiectivul comun e să câștigăm.

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și Trento va începe la ora 19:00 și va fi transmis, în direct, pe Prima Sport 1.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!