Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Patru arbitri au fost suspendați de Colegiul Central al Arbitrilor

Patru arbitri au fost suspendați de Colegiul Central al Arbitrilor

În data de 8 decembrie, Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet s-a reunit și, conform site-ului oficial al Federației Române de Baschet, a luat decizia de a suspenda patru arbitri pentru prestațiile din etapa a opta a Ligii Naționale.

Brigada confruntării Timișoara vs. Constanța, suspendată pentru două etape

Prima decizie de suspendare s-a luat după duelul dintre SCM Timișoara și CSM Constanța, încheiat după prelungiri cu scorul de 88 la 83 pentru bănățeni. Oaspeții au contestat arbitrajul, prin intermediul lui Alexandru Olteanu, antrenorul principal al constănțenilor, iar CCAB a decis suspendarea lui Laszlo Bukuresti, Sorin Drugău și Narcis Dan timp de două etape.

Motivul invocat este următorul: „s-au constatat greșeli repetate de interpretare ale Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet de către brigada de arbitri de-a lungul întregii partide, fără a influența rezultatul final al jocului”.

Dragoș Barbu, suspendat o etapă din cauza întârzierii trenului

Cel de-al patrulea arbitru suspendat după runda a opta este Dragoș Barbu, însă această decizie nu are legătură cu felul cum a oficiat. La confruntarea dintre SCM U Craiova și CSM Târgu Jiu (89-75), Dragoș Barbu s-a aflat într-un tren cu întârziere și, astfel, a ajuns în Sala Polivalentă după ora de disputare a meciului.

Iată ce apare pe frbaschet.ro: „În urma faptului că arbitrul Barbu Dragoș nu a ajuns cu cel puțin 20 de minute înainte de ora de începere oficială a jocului dintre echipele SCM U Craiova și CSM Târgu Jiu […] CCAB decide: suspendare 1 (una etapă)”.

Cristian Achim, descalificat după două nerespectări ale regulamentului

Un alt moment inedit care i-a avut drept protagoniști pe arbitri s-a consemnat în etapa a noua, în timpul duelului dintre Laguna București și CSM Oradea. Cu 6 minute și 42 de secunde rămase din sfertul al doilea, Cristian Achim a efectuat o dublă schimbare, scoțându-i pe Tudor Gheorghe și pe Luca Năstruț de pe teren și introducându-i pe Erick Neal și Kris Richard. Drept urmare, bihorenii nu au respectat regula care impune să joace în permanență cu doi români pe teren, iar roș-albaștri au fost sancționați cu fault tehnic.

Mai târziu, în sfertul al treilea, după o schimbare, CSM Oradea a jucat câteva secunde cu șase baschetbaliști pe teren, iar bihorenii au primit un nou fault tehnic. Prin urmare, Cristian Achim a fost descalificat, locul lui fiind preluat de Radovan Markovic. Oaspeții nu au întâmpinat probleme și s-au impus cu scorul de 89 la 61.

Așadar, șapte zile foarte aglomerate în baschetul românesc, cu cel puțin trei momente care i-au avut drept protagoniști pe arbitri.

*foto: Andreea Vlase

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    arbitrii
    e legendar cum omului i-a întârziat trenul si nu a putut oficia. o situație de râsu plânsu, dar care o sa rămână în analele baschetului românesc.

    cu 1 an în urmă (11.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!