Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Patru echipe din fruntea LNBM au palmares egal înaintea confruntărilor directe din etapa 28

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.03.2016

Etapa cu numărul 28 din Liga Națională de Baschet Masculin pune față în față patru echipe care au un palmares direct egal în întâlnirile anterioare.

CSM CSU Oradea și CSU Sibiu se află la egalitate în confruntările anterioare, 13-13, din 2005 încoace. După victoria entuziasmnată din etapa trecută, CSU Sibiu se deplasează în fieful liderului. Chiar dacă situația este echilibrată în palmaresul direct, CSM CSU Oradea a câștigat toate cele trei partide dispuate în acest sezon în fața sibienilor.

În decembrie 2005, CSU Sibiu câștiga pe terenul lui CSM Oradea, în prima confruntare directă. Prima victorie a orădenilor în fața echipei de pe Cibin a venit abia în 2007, după alte două meciuri câștigate de sibieni. În ultimele 8 meciuri directe, cele două echipe și-au împărțit perioada de dominație. În anul 2014, CSU Sibiu a câștigat 4 meciuri în fața orădenilor, în timp ce trupa lui Achim a răspuns tot cu atâtea victorii în 2014 și 2016.

CSM CSU Oradea și CSU Sibiu se întâlnesc vineri, 18 martie, cu începere de la ora 20:00 în Arena Antonio Alexe.

BC Mureș primește vizita Stelei CSM EximBank, echipă cu care are același număr de victorii și de înfrângeri în confruntările directe. Echipa militară se deplasează în Ardeal, după ce la Sibiu și-a încheiat seria de 10 victorii consecutive. BC Mureș vrea să încline balanța în duelul direct cu Steaua și să se apropie de plutonul fruntaș. 11-11, este palmaresul direct dintre BC Mureș și Steaua din 2009 până acum.

BC Mureș a câștigat prima confruntare directă, după care cele două echipe au alternat victoriile. În sezonul 2014/2015, Steaua și BC Mureș s-au întâlnit de 9 ori. De patru ori în Cupa României și de alte cinci în LNBM. BC Mureș a eliminat formația militară atât din cupă cât și din semifinaele LNBM. În aceste sezon, Steaua CSM Eximbank are 2-1 la general.

BC Mureș și Steaua CSM își dau întâlnire sâmbătă, 19 martie, la Târgu Mureș cu începere de la ora 19:30.

foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!