Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Pe muchie de cuțit! CSU Sibiu câștigă la Târgu Jiu, la capătul unui meci în care dramatismul a fost la el acasă

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
23.01.2016

Baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu au tras cu dinții de ei pentru a obține o victorie mare în fața unor olteni extrem de arțăgoși. Sibienii au avut alături vreo 20 de suporteri cărora nu le-a tăcut gura o clipă în sala din Târgu Jiu, aportul lor fiind decisiv pentru scorul înregistrat la finele celor 40 de minute de joc. S-a terminat 72-70 în favoarea formației conduse de Dan Fleșeriu, fluierul final al arbitrilor declanșând un val imens de bucurie în tabăra echipei ardelene. Jucători, suporteri și antrenor s-au bucurat laolaltă de cele două puncte obținute la Târgu Jiu, care o duc pe CSU Sibiu mai aproape de accederea directă în play-off.

În sala din Târgu Jiu, câteva sute de suporteri se așază pe scaune, așeptând spectacolul baschetbalistic care stă să înceapă. În dreapta băncii rezervate echipei gazdă, în jur de 20 de fani veniți de la Sibiu pentru a-și susține favoriții așteaptă și ei, cu sufletul la gură, debutul meciului. Scot steagurile și încep să bată tobele, fără să le pese că, în această seară, le sunt inferiori numeric oltenilor. „Peste tot jucăm ca acasă” e strigătul care anunță că suporterii galben-albaștrilor nu au nevoie să fie acasă, în Sala Transivania din Sibiu, pentru a fi trup și suflet alături de echipa lor. Din galeria adversă, suporterii Energiei dau replica. Se anunță un duel pe parchet, și altul în tribune.

Dan Fleșeriu își trimite „cinciul” consacrat să se bată cu băieții lui Hristu Șapera, care, nu demult, au jucat la înălțime împotriva unei echipe de renume din Europa. Hardy, Mijalovic, Calotă, Lalovic și Gilbert intră pe parchet și alături de ei Mack, Diggs, Guțoaia, Eziukwu și Horne. CSU are primul atac, dar Calotă  ratează de la mare distanță și Mack aduce primele 2 puncte echipei sale. Același Calotă dă imediat replica și după câteva minute scorul e favorabil echipei lui Fleșeriu: 6-4.

Sfertul se scurge cu CSU Sibiu la conducere, care reușește să se mențină pe poziții și în ultimele minute. Se termină 17-10 pentru echipa oaspete, care începe bine și sfertul al doilea. Mingea trimisă de Calotă din afara semicercului intră în coș, iar Lazar dă imediat replica cu un coș de 2 puncte. CSU Sibiu face 22-12, după ce Harrison împinge în inel o minge trimisă spre coș de căpitanul Calotă. Urmează câteva minute în care rolurile se inversează, oltenii devenind extrem de agresivi în apărare. Pe fondul unor încercări eșuate de a înscrie ale galben-albaștrilor, Diggs și Eziukwu o duc pe Energia la 3 puncte în spatele lui CSU. Băieții lui Dan Fleșeriu nu mișcă în fața unor olteni extrem de motivați, iar Horne aduce egalitatea: 25-25. Gilbert răbufnește și încearcă să înscrie din afara semicercului, însă mingea lovește inelul și sare în brațele oltenilor, care îl lansează pe Mack spre semicerul advers. 3 puncte Mack și Energia e în avantaj pe tabelă după aproape 18 minute. Apoi, Lazar se joacă că apărarea sibienilor și închide tabela. 30-25 la pauza mare.

Partea a treia începe perfect pentru echipa gazdă. Guțoaia pare că și-a regăsit inspirația și înscrie de două ori din afara semicercului, iar Energia se distanțează pentru prima dată la 9 pcuncte. E momentul în care Fleșeriu strigă spre elevii săi, iar Lalovic și Gilbert par să recepteze repede mesajele antrenorului lor. Cei doi aduc 6 puncte în contul lui CSU, formația de pe Cibin apropiindu-se, la jumătatea sfertului, la 4 puncte de Energia. Dan Fleșeriu îl trimite pe Cioacătă în teren cu câteva secunde înainte de final, dar tânărul baschetbalist nu mai poate face mare lucru. Sfertul se termină tot cu gazdele în avantaj, 47-40.

În actul decisiv, sibienii intră cu o altă față pe parchet. Fleșeriu nu uită că a plecat la Târgu Jiu cu gândul la victorie și, deși băieții lui nu au făcut același joc spectaculos din tur, îi motivează pe aceștia să se bată pentru fiecare minge, pentru a pleca acasă cu victoria. După un run de 7-0, sibienii aduc egalarea și Hristu Șaperu cere time-out. Oricât de mult își doresc victoria și baschetbaliștii lui „Șapi”, galben albaștrii par să aibă astrele de partea lor.

Finalul partidei este extrem de tensionat și îi face pe suporterii ambelor echipe să își pună mâinile pe cap, fiecare sperând la o ratare a advsersarului. CSU Sibiu pierde din diferență  și cu câteva secunde înainte de final mai are doar 2 puncte avantaj. Acum, liberele sunt decisive. Diggs ratează una din cele două lovituri libere, iar Lalovic, la rândul lui, transformă doar una din cele 2 lovituri din punctul de pedeapsă. Baschetbaliștii lui CS Energia Târgu Jiu mai au două secunde la dispoziție, dar nu sunt suficiente pentru a întoarce rezultatul și sibienii câștigă la o diferență de un coș, 72-70.

Cel mai bun om al lui CSU Sibiu a fost Kevin Hardy, americanul trecându-și în cont 17 puncte. De partea cealaltă, cel mai bun marcator al echipei gazdă, dar și al partidei, a fost Lamont Mack, marcând în cele 33:03 minute de joc 22 de puncte.

6 comentarii la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    Energia
    Abia astept meciul cu Timisoara. Poate mai batem si noi pe cineva. Desi pentru noi toate echipele sunt periculoase (vezi Medias).

    cu 8 ani în urmă (23.01.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Victorie MARE!!! Felicitări întregii echipe pt dăruire.Ne obligați sa umplem din nou sala.HAI CSU !!!

    cu 8 ani în urmă (23.01.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Ciudat
    Cum evolueaza gorjenii in campionat prin comparatie cu cupele europene... Cum pot plati niste baieti de pe strada,Dragos Andrei si Santa,autosugestionandu-se ca acestia doi ar fi jucatori de baschet...Cum obtine niste rezultate incredibile echipa cu un singur roman,CSU Sibiu...

    cu 8 ani în urmă (23.01.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Romani
      Sibiul are un roman pt ca asa a decis Fleseriu si Calota. Cioacata si Paun s-ar descurca 10 min pe meci si au dovedit-o cu alte ocazii dar nu au sansa sa o dovedeasca. Oricum, au fost momente bune in acest meci in care toata lumea juca ce dorea iar Sapera si Fleseriu nu aveau nici o treaba.

      cu 8 ani în urmă (24.01.2016)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Sibiu
      Paun s-ar descurca si mai mult de 10 minute, de ce nu este folosit, nu inteleg. Cioacata atunci cand a fost folosit a fost catastrofa, liber sub panou si ii e frica sa arunce la cos, foarte multe mingi pierdute aiurea din cand in cand mai tranteste o aruncare de 3 dar cam asta ii e limita.

      cu 8 ani în urmă (24.01.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Soso69
    Victorie importanta pt Sibiu dar parcă înfrângerea e mai importanta pt Energia. Despre meci prea puțin de spus. Cu excepția ultimului sfert a fost un meci slab, cu prea multe greșeli de o parte și de alta. Ultimul sfert a fost mai animat poate și pt ca apărările au fost în "vacanta".

    cu 8 ani în urmă (24.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!