Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Performanță mai mult decât notabilă pentru Steaua. 18 coșuri de 3 puncte marcate în meciul cu CSM-U Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.12.2015

Steaua CSM EximBank a câștigat duelul echipelor cu doar două înfrângeri după turul sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin. Formația militară s-a impus pe terenul lui CSM-U Oradea cu scorul de 79-77. Echipa condusă de Hristu Șapera a reușit o performanță mai rar întâlnită, cu 18  coșuri de 3 puncte marcate în fieful orădenilor.

Steaua a obținut al 8-lea succes al stagiunii după ce a marcat 79 de puncte la Oradea. Dintre aceste 79 de puncte, 54 au venit în urma a 18 aruncări de la 3 puncte. Pe lângă faptul că au stabilit un record al aruncărilor de 3 puncte reușite într-un meci, steliștii au mai etalat și un procentaj excelent de la distanță, 50%, în condițiile unui meci jucat în deplasare.

Aleksandar Rasic a fost cel mai prolific marcator de la distanță pentru militari cu 7 coșuri de 11 tentative. Marko Marinovic l-a secondat pe colegul său cu 5 coșuri de la distanță tot din 11 încercări. Lista marcatori de la distanță pentru Steaua a fost completată de Denis Ikovlev, Bil Amis și Miță Paul, fiecare cu câte 2 coșuri marcate de la peste 6.75 de metri.

Un alt aspect interesant în jocul Stelei a fost acela că doar doi jucători au marcat din apropiere. Gerald Lee și Bill Amis au fost singuri jucători care au marcat de 2 puncte.  În total 7 coșuri de 2 puncte a marcat Steaua din 20 de încercări, pentru un procentaj de 44%. Lee a marcat 6 coșuri, iar Amis unul, toate cele 7 venind din spațiul de 3 secunde.

După această performanță, Steaua a stabilit un record absolut la coșurile de 3 puncte în aceste sezon. BC Mureș, CSU Sibiu, Dinamo și Energia Târgiu Jiu au reușit un maxim de 13 coșuri de la distanță, acesta fiind și recordul stagional până în acest moment. De asemenea, Aleksandar Rasic devine primul jucător din LNBM care reușește 7 coșuri de la mare distanță în ediție 2015/2016.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!