Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix începe campionatul acasă cu BC Mureș

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
07.10.2017

Phoenix

Runda inaugurală din Liga Națională de Baschet Masculin propune duminică partida Phoenix Galați – BC Mureș Tg. Mureș, programată în sala Polivalentă Dunărea, de la ora 18.00.

Cele două echipe promit un duel interesant în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă. Mureșenii conduc cu 4-3 în confruntările directe. În sezonul 2016-2017 Phoenix și BC Mureș s-au întâlnit de cinci ori. Gălățenii s-au impus pe teren propriu: 80-78 în turul sezonului regulat și 94-91 în turul fazei a doua, în grupa 7-10.

Mureșenii au câștigat de trei ori: 94-77 și 91-75 în campionat, respectiv 85-75 în Final 8-ul Cupei României care s-a disputat în sala Transilvania din Sibiu.

Echipa pregătită de Florin Nini și Bogdan Bălănică a câștigat dubla manșă cu Dinamo București din prima fază a Cupei României. A fost 80-47 la Galați și 86-69 la București, iar  Phoenix calificat pentru a doua oară consecutiv în Final Eight.

De partea cealaltă, mureșenii vin la Galați dornici să răzbune eliminarea din cupă cu BCM U FC Argeș Pitești: 63-72 la Pitești și 73-72 la Târgu Mureș.

Dacă în cupă s-a jucat cu doi români pe teren pe toată durata partidei, în campionat este obligatorie prezența unui jucător autohton în teren tot meciul, cu mențiunea că în primul sfert acesta trebuie să aibă până în 23 de ani.

Partida de la Galați va fi arbitrată de Alexandru Olaru, Marius Epure și Andrei Bădilă, iar comisar FRB a fost desemnat Mihai Caraion.

*foto: Viorel King

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!