Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Piteştiul caută a treia victorie consecutivă

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
09.03.2013


Liga Națională

Etapa 26

duminică (10.03), ora 18:00

 


4-21  Fișa meciului 
12-13

CS Farul Constanţa va primi vizita celor de la BCM U Piteşti, în cadrul etapei cu numărul 26 a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Întâlnirea se va desfăşura la Sala Sporturilor din Constanţa duminică, cu începere de la ora 18:00.

Înaintea etapei a 26-a a LNBM, CS Farul Constanţa se află pe locul al 14-lea al clasamentului cu un total de 29 de puncte, în timp ce, deţinătorii SuperCupei României ocupă poziţia a 10-a în clasament cu 37 de puncte acumulate. Constănţenii au un bilanţ de 4 victorii şi 21 de înfrângeri, iar echipa antrenată de Tudor Costescu are la activ 12 victorii şi 13 eşecuri.

Va fi cea de-a 2-a confruntare directă dintre cele două echipe, scorul până în acest moment fiind superior echipei de Tudor Costescu, 1-0. În partida din tur disputată în Piteşti, gazdele partidei s-au impus în faţa constănţenilor cu scorul de 96-74. La acest meci, principalul marcator al echipei argeşene a fost Pankracije Barac, autor a 20 puncte şi 4 recuperări, în timp ce, pentru constănţeni, Marquis Mathis a totalizat 14 puncte şi 8 recuperări.

CS Farul Constanşa are o medie de 65.4 puncte marcate pe meci, iar BCM U Piteşti a marcat în medie 79.8 puncte. Din punct de vedere statistic, la aruncările din interiorul semicercului, gazdele partidei de duminică au procentaj de 43.3%, în timp ce piteştenii au procentaj de 54.9%. La aruncările de la distanţă, baschetbaliştii antrenaţi de Costel Cernat au procentaj de 30.4%, faţă de 28.4% al oaspeţilor.

Partida dintre Farul Constanţa şi BCM U Piteşti pare una dezechilibrată din toate punctele de vedere. Prima formaţie e nou-promovată în Liga Naţională, iar cealaltă este câştigătoare Cupei şi SuperCupei României, însă departe în acest moment de locul 8 al clasamentului, deci inclusiv de play-off. CS Farul Constanţa este o echipă frumoasă, însă departe de echipele de top ale Ligii Naţionale. Farul pare că se aprinde destul de greu în acest sezon. 14 este locul ocupat de baschetbaliştii lui Costel Cernat în cele 25 de etape disputate până acum. În ultimul meci, Farul s-a stins rapid în deplasarea de la liderul CSM Oradea, 44-97. Jeremi D'Shay Booth a fost cel mai bun om al constănţenilor, cu un total de 13 puncte. De partea cealaltă, oaspeţii traversează un moment extrem de favorabil. BCM U a învins la Timişoara pe Timba, a câştigat şi acasă cu Giurgiu, un meci de altfel pe muchie de cuţit. Piteştiul a condus, a ridicat publicul în picioare, iar apoi l-a doborât. Când se părea că Giurgiu adaugă cele două puncte în vitrină, Octavian Popa Calotă a decis soarta jocului. Baschetbalistul a reuşit 30 de puncte din totalul de 73 al formaţiei sale. În plus, toată lumea aşteaptă acum din nou un meci mare din partea lui Calotă.

La acest meci, toată lumea se întreabă şi dacă doi dintre cei mai buni oameni ai lui Tudor Costescu vor evolua. Slobodan Popovic a fost amendat şi suspendat de Federaţia Română de Baschet, însă piteştenii au făcut apel. Până la noua judecare a cazului, căpitanul are deci dreptul de joc. În plus, Pancracije Barac poate reveni în teren la acest joc. Cel mai bun marcator al Piteştiului de până acum, cu o medie de 17,3 puncte pe meci a lipsit la ultimele două partide din cauza unei accidentări la gambă, însă şansele ca acesta să nu evolueze la Constanţa sunt minime. Piteştiul trebuie să învingă la Constanţa şi dacă mai vrea să spere la play-off ori dacă nu va fi posibil acest ultim lucru, măcar să salveze impresia din finalul de sezon. Constanţa însă, nu se va lăsa pradă mult prea uşor, pentru o victorie pe malul mării, BCM U Piteşti având mult de luptat

Brigada de arbitrii ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Ciprian Stoica, Alin Faur şi Vlad Ghizdăreanu, comisar din partea FR Baschet fiind Radu Burcezan.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!