Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff 2012. Aleksandar Vlahovic a strălucit în victoria Asesoftului

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.05.2012


Foto: Eugen Olariu

Aleksandar Vlahovic a avut o nouă prestație de excepție pentru CSU Asesoft Ploiești în playoff-ul actualei ediții de campionat. Fundașul în vârstă de 21 ani a ordonat exemplar ofensiva echipei sale care s-a impus cu scorul de 96-88 în Meciul 3 al seriei cu Gaz Metan Mediaș.

Sârbul a petrecut 34 minute pe parchet, perioadă în care a avut 6/8 la aruncările de două puncte, 1/3 la trei puncte și 7/9 la linia de pedeapsă pentru un total de 22 puncte. De asemenea, a adăugat 7 pase decisive și 2 recuperări pierzând posesia mingii de trei ori pentru un indice de 22 la eficiență.

Vlahovic a fost cel mai bun marcator al echipei sale și principalul pasator al acesteia. De asemenea, deși a pierdut mingea de trei ori, Aleksandar a avut capacitatea de a controla ritmul jocului și totodată a avut grijă de minge în așa fel încât să limiteze cât mai mult posibil șarjele echipei adverse în jocul de tranziție. Contraatacurile sau acțiunile rapide de atac ale echipei din Mediaș au fost limitate, controlate fiind de grija acordată mingii.  Sârbul a avut 12 puncte în sfertul al 3-lea, perioadă în care a ieșit la rampă atunci când echipa sa a avut mai mare nevoie. El a înscris de trei ori de la linia de pedeapsă, de două ori din spațiul de trei secunde pe pătrundere plus una după o acțiune în care a dejucat defensiva lui Drăgușin și Tomeljak, respectiv o reușită din afara semicercului. De asemenea, a distribuit două pase decisive în acel interval. Unul pe parcursul căruia Ploiești nu a permis echipei din Mediaș să se instaleze la conducere.

Ca și o satisfacție personală, Vlahovic a avut o prestație mai utilă și folositoare echipei sale în raport cu cea oferită de mult mai rutinatul Ivan Tomeljak. Croatul a prestat mai bine decât în confruntările de la finele săptămânii precedente, însă nu a avut capacitatea de a ordona acțiunile echipei sale.

Jucătorul de 1.90 metri al Ploieștiului a realizat cea mai bună prestație personală în playoff-ul actualei ediții. De asemenea, el a avut șapte coșuri din acțiune în acest meci, aproape dublu față de numărul reușitelor combinate în primele două confruntări ale seriei cu Gaz Metan. La Mediaș, în Meciurile 1 și 2, Vlahovic a avut 4/17 la aruncările din acțiune.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!