Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff 2012. Asesoftul a beneficiat de contribuții semnificative din partea mai multor jucători

Adrian Micinic

Adrian Micinic
06.05.2012

CSU Asesoft Ploiești a avansat în finala Diviziei A la baschet masculin după ce a dispus de Gaz Metan Mediaș cu scorul de 96-88 în Meciul 3 al seriei pe care cele două formații au disputat-o în penultimul act al competiției. Echipa din Prahova a câștigat seria cu scorul general de 3-0 în condițiile unor absențe de marcă din efectivul de jucători.

Trupa lui Vladimir Arnautovic a beneficiat de un joc foarte bun din punct de vedere ofensiv. Asesoftul a împins mingea la interior, acolo unde a beneficiat de contribuții din partea lui Cătălin Burlacu și Vladimir Tica. De notat faptul că prahovenii au finalizat cu mare precizie din interiorul semicercului, având 25/37 la acest procedeu.

Mediaș nu a aruncat rău, dar a avut din nou o problemă cu modul în care a fost distribuită mingea. Și mai mult, cu modul în care ea a fost controlată. Ardelenii au avut din nou 16 posesii pierdute și au dus totalul la acest procedeu la 52 pe întreaga serie. Adică peste 17 mingi pierdute în medie pe meci. De asemenea, raportul intercepțiilor a fost net favorabil prahovenilor: 12-5, în condițiile în care prahovenii au apreciat mingea.

De asemenea, se adaugă și faptul că Gaz Metan a avut doar 6 recuperări ofensive. Și de regulă când echipe de pe Târnava Mare nu recuperează cel puțin 10-12 mingi sub coșul advers, apar problemele.

Echipa lui Arnautovic a forțat cu aruncări de la distanță, dar nu a avut prea multă precizie. A terminat cu 7/29 în condițiile în care Mediașul a terminat cu 8/19 la același procedeu.

Însă trebuie notat faptul că prahovenii au beneficiat de contribuții majore din partea mai multor jucători. Burlacu a fost din nou la înălțime chiar dacă nu a avut atât de multe apariții la finalizare precum s-a întâmplat la Mediaș. Vladimir Tica, deși nu a strălucit, a marcat multe puncte ușoare în prima repriză. Aleksandar Vlahovic a fost excepțional în sfertul al 3-lea, când a bifat 12 puncte și 2 pase decisive, iar pe final Angel Santana a demonstrat de ce este la această vârstă un om de nădejde pentru una dintre echipele cu pretenții în România.

Practic pe toată desfășurarea meciului pentru orice reușită ardeleană jucătorii echipei prahovene au avut un răspuns, parcă mai bun, mai consistent pe tabela de marcaj. Și, asemenea meciurilor de la Mediaș, trebuie notat faptul că Darius Hargrove și Levi Szijarto au absentat.

În schimb, Tudor Dumitrescu a aruncat excepțional de la distanță, dar nu a avut parte de suficientă susținere. Gaz Metan a forțat prea mult pe acțiuni individuale, în special în ceea ce-l privește pe Deven Mitchell. Jucător cu mari probleme în ceea ce privește distribuirea mingii.

În fine, raportul faulturilor comise (21-30), respectiv cel al aruncărilor libere executate (36-25) a mers în favoarea echipei gazdă.

CSU Asesoft Ploiești încheie neînvinsă a doua serie din actualul playoff. Prahovenii au avut un parcurs perfect în urmă cu doi ani, când au terminat playoff-ul cu un bilanț general de 10-0 și cu cel de-al 7-lea titlu de campioni.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ludagrizz :

    titlul gresit
    Cand am citit in graba titlul, chiar aveam senzatia ca scrie "Asesoftul a beneficiat de contributii semnificative din partea mai multor ARBITRII" :))))
    Ce e drept... cam asa a fost. Pacat pentru Medias.

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • realHQ :

    :)
    Urmeaza razboiul stelelor 3D IMAX: Vermesan versus Iacobescu. Cine oare va reusi sa detina cristalul magic care subjuga complet [cometariu moderat].. pardon, arbitrii? :D E o intrebare cu raspunsul pe digi3, in comentariu' gurii lu' Lecca.

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • Costin :

    @realHQ
    Atenție la limbaj, te rog! Mulțumesc!

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!